Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV SONY шаси FE-1
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 17, 2007 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

plam65 написа:
В сервизен режим при промяна на AGC стойността се променя и напрежението на извод 4 на процесора но на извод 22 на МЧУ си стои едно и също все 4.6 волта
За да работи регулировката на AGC-то, напрежението на 4кр. на процесора трябва да се движи 0-1,9V. Виж го да не е повече от 2V. Прeдполагам, че си проверил R035/1K.
Накрая, преди да смениш МЧУ-то, за по-сигурно сложи тример 22К на 22кр. на TDA9817 към маса и виж при напрежение 0-1,9V на 22кр. дали ще спре окъсяването от 14кр. и дали ще се регулира с тримера AGC-то. Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Авг 17, 2007 23:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Проверил съм R035 то е 1 килоом напрежението на 4 ти извод на процесора както написах по горе се мени от 0 до 4,6 волтат.ест повече отколкото ти си посочил!незнам защо но най вероятно междинката е изпушила откъм AGC друго обяснение нямам за сега при 4 волта на AGC на тунера той работи що годе добре и приема програмите от ефир чрез антена с добро качество това ме нявава на мисълта че тунера не е виновен но все пак очаквам вашето мнение Smile
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 17, 2007 23:50    Заглавие: Отговорете с цитат

plam65 написа:
...Проверил съм R035 то е 1 килоом напрежението на 4 ти извод на процесора както написах по горе се мени от 0 до 4,6 волтат.ест повече отколкото ти си посочил!...
Толкова го дават в datasheet. Oт 0 до 4,6 е добре. Важно беше да не е от 2 до 5V. Дай за проба 22кр. на TDA9817 на маса и ако 14кр. продължава да шунтира AGC-то и аз бих сменил МЧУ-то. Успех!
Върнете се в началото
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Авг 24, 2007 15:17    Заглавие: Отговорете с цитат

vladimirstanoev написа:
plam65 написа:
...Проверил съм R035 то е 1 килоом напрежението на 4 ти извод на процесора както написах по горе се мени от 0 до 4,6 волтат.ест повече отколкото ти си посочил!...
Толкова го дават в datasheet. Oт 0 до 4,6 е добре. Важно беше да не е от 2 до 5V. Дай за проба 22кр. на TDA9817 на маса и ако 14кр. продължава да шунтира AGC-то и аз бих сменил МЧУ-то. Успех!

Колеги след подмяната на МЧУ то всичко се нормализира.Закривам темата и благодаря на тия дето ми помогнаха и тия дето имаха желание за това:-)
Много се извинявам колеги но май прибързано закрих темата Sad телевизора наистина заработи но се получава шум в звука и май като гледам и чувствителността на тунера се е влошила.Мисля че и тунера предстои да се подмени.Оригиналния е доста скъп та един колега предложи да го сменя с KS-H-135 ,искам да попитам за още мнения дали това е подходяща замяна ?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети