| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dnt Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 22:24 Заглавие: тв буш цифров /английски / звук сервизно меню |
|
|
Колеги трбва ми сервизното меню на този тв. Давам данните на всички процесори. Vestel 19vt.oft-/tda 8843/, шаси 11ak19p4. По сведение на клиента тв-то е имало звук в Англия , но тук няма никакъв звук, а и няма никакъв стандарт в менюто което излиза. Предполагам, че от сервизното меню ще излезе всичко , ако няма и някаква повреда тъй като забелязах ,че тв-то е отваряно. Има и ДУ 11UV19С2 и под батериите 1940. Благодаря и чакам помоща.
Менюто на тв-то е на български. _________________ dnt |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 22:41 Заглавие: |
|
|
За шаси 11АК19 на VESTEL да си чул нещо това нещо е от миналия век Сервизно има навсякъде в нета Сваляш четеш после влизаш в сервиз редиш опциите и си в бизнеса може да се наложи да смениш тунер (ако е само дециметров)Потруди се малко да получиш информация и опит Че е форум за взаимопомощ е форум но все пак да се получава всичко наготово сдъвкано за директна консумация е малко тъпо според мен Хаиде свърши това което ти казах и ако имапосле проблеми ще му мислим тук във форума  |
|
|
 |
dnt Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2007 23:51 Заглавие: тв буш цифров /английски / звук сервизно меню |
|
|
Колега fishev благодаря за пояснението, но да допълня тв-то избира на всички обхвати и няма нужда от смяна на тунер,но няма звук на нито един обхват за това посочих и всички данни за процесорите за улеснение, както е по правилата на форума.Мисля, че няма нищо лошо в това да се дават и пояснения и за други колеги, които нямат от къде да намерят информация. Благодаря на всички които споделят проблемите и аз също споделям това правило.Ще потърся информация и ако не намеря пак ще пиша. _________________ dnt |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 11:47 Заглавие: Re: тв буш цифров /английски / звук сервизно меню |
|
|
| dnt написа: | | Колега fishev благодаря за пояснението, но да допълня тв-то избира на всички обхвати и няма нужда от смяна на тунер,но няма звук на нито един обхват за това посочих и всички данни за процесорите за улеснение, както е по правилата на форума.Мисля, че няма нищо лошо в това да се дават и пояснения и за други колеги, които нямат от къде да намерят информация. Благодаря на всички които споделят проблемите и аз също споделям това правило.Ще потърся информация и ако не намеря пак ще пиша. |
Не но просто е безсмислено,когато се дъвчат неща изписани по милиони пъти...
Влизаш в сервиза и от Опция 9 -B0 ,B1 на 1 за да пуснеш некви човешки стандарти.
В сервиз се влиза в Инстал 4725 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 11:51 Заглавие: Re: тв буш цифров /английски / звук сервизно меню |
|
|
| dnt написа: | Колеги трбва ми сервизното меню на този тв. Давам данните на всички процесори. Vestel 19vt.oft-/tda 8843/, шаси 11ak19p4. По сведение на клиента тв-то е имало звук в Англия , но тук няма никакъв звук, а и няма никакъв стандарт в менюто което излиза. Предполагам, че от сервизното меню ще излезе всичко , ако няма и някаква повреда тъй като забелязах ,че тв-то е отваряно. Има и ДУ 11UV19С2 и под батериите 1940. Благодаря и чакам помоща.
Менюто на тв-то е на български. |
Е пропуснал си малко от процесорите да опишеш:
процесора на захранването-MC44603
процесора на вертикала-TDA8351
RGB процесора-TDA6107Q
процесора на крайно звук-TDA2615..........
То в този телевизор има десетина процесора
Не си ли чул че по "ЦИФРОВИТЕ" телевизори е фрашкано от процесори!
тв буш цифров /английски / звук сервизно меню
Като заключение "колега" по добре го занеси на сервиз да ти го оправят че може да го омажеш да не изчезне и картината.
Нищо лично просто го приеми като съвет.  |
|
|
 |
dnt Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 16:18 Заглавие: тв буш цифров /английски / звук сервизно меню |
|
|
Благодаря на всички които се отзоваха а също и на Божилов.Бях влязал в нета и менютата ги дръпнах от руския сайт " Монитор". В него има на много модели.Знам че има много ИС схеми в цифровите,но описах тези които смятах за нужно. Проблема беше единствено звука. За сведение ти-ви то е готово по начина който описа Божилов.Закривам темата. _________________ dnt |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 19:45 Заглавие: Re: тв буш цифров /английски / звук сервизно меню |
|
|
| dnt написа: | | много ИС схеми в цифровите. |
Колегата Вачев,говори така,защото телевизора,който правиш е аналогов,а не цифров...Защо си решил,че е цифров-не знам.
"Цифровите телевизори" използват "цифрова обработка на сигнала"
-с всеизвестната серия DIGIT-2000 (VCU,DPU,SPU,TPU,DTI....)
-със серията DIGIT3000 (VDP,MSP....)
-със серията DIGIT4000 (DDP,VCT....)
-серията на 100Хц обработка на Сименс (SDA)
-серията за 100Хц обработка на Филипс (SAA)
-серията за 100Хц обработка на Сони (CXD,CXP)
Твоя телевизор е на основата на TDA88xx демек няма нищо цифрово в обработката на сигнала. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
Пуснато на: Съб Авг 18, 2007 22:57 Заглавие: |
|
|
Цифров -аналогов с един или няколко процесора,важното е ,че вече има звук.  |
|