Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с хладилници

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ikonoma
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 18, 2007 22:56    Заглавие: Проблем с хладилници Отговорете с цитат

Да си изплача мъката. Тия нещастници от EON(EOFF) ни разказаха играта.
Сега малко претекст.
Миналата седмица във вторник бащата светнал случайно лампа през нощта в 3:30 и забелязал, че едвам свети, т.е ниско напрежение. Изключил всички уреди, но оставил хладилниците включени да не се размразят. Това се оказа фатална грешка. Сега се наблюдават сериозни повреди.

1. Единия хладилник ту се размразява, ту сам замръзва. Засега стигнахме до заключение, че причината е в терморегулатора, но ще продължаваме да го следим.

2.Стария Мраз май е изгорял. Днес започнах да правя разни измервания по него. Терморегулатора е наред. Свалих релето на компресора, зачистих контактите му, но компресора въобще не тръгва. На щепсела дава безкрайно съпротивление. Трите клеми, на които се закача релето са доста навътре и не мога да бръкна до тях с мултицета.
Според мен е изгорял? Как мислите?

3.Фризера работи много продължително до изключване. Не знам какво може да се е случило с него. Температурата е -14 градуса. Това е най-голямата загадка за мен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ikonoma
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 19, 2007 10:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Странна работа. Сега измерих съпротивлението директно на компресора. Едната намотка дава малко над 13 ома, а другата 52 ома. Не са ли малки тези съпротивления.
Върнете се в началото
the_bull
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Монтана(Студент в Русе)

МнениеПуснато на: Нед Авг 19, 2007 11:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми зависи от компресорите не са малки според мен. Но така като мериш с омметър и да имаш нагорели навивки, които са се укасили едвали ще разбереш. Най-точно включи компресора отделно с друг мрежов шнур като към него трябва да има реле което реле се монтира по определен начин спрямо хоризонта на него ще е обозначено. Подай захранванр на мотора и го подръж така 5-10 мин и по това дали нагрява или по звука ще се ориентираш дали е изправен.Захранването задължително рез релето.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ikonoma
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 19, 2007 11:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ух, спасих го! Very Happy Реленцето не стига, че го чистих е правило проблемите. Може да не съм го бил наместил добре. Надява се с 3 щифта на двигателя, обаче е на много завряно място.

А за фризера нещо да кажете? Май отива към терморегулатор. Сега е на 3 от максимално възможни 6, а вътре е -22 градуса и не изключва. Връщам го на 2 и пак не изключва. Едва когато го дам близо до нулата изключва, връщам го на 3 и продължава същата работа.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети