| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ram_Page Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 0:57 Заглавие: Питане относно електромотор!?! |
|
|
Здравейте,първо на всички. Нов съм във форума и ако има някаква грешка моля ви се не ми се сърдете, доколкото зависи от моя страна ще се поправя! Така сега по въпроса искам да попитам по какъв начин (и изобщо има ли такъв) мога да направя така , че при спирането на електромотор , напрежението към него да не спира изцяло а постепенно да спада до 0, и електромотора бавно да спре, а не рязко??!Бих искал и да се пуска по същия начин - не рязко (нормалното) а напрежението от 0 постепенно да достигне до 220! Става въпрос за синхронен мотор на 220в.Надявам се да сте ме разбрали, ако има нещо което не сте , питайте ще се опитам по добре да го обясня. Мерси на всички, предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 6:32 Заглавие: |
|
|
С честотен регулатор  |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 7:12 Заглавие: |
|
|
| "Става въпрос за синхронен мотор на 220в"...Що за мотор е това? |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 9:09 Заглавие: |
|
|
| Нямам представа приятел, ако искаш ще ти снимам да видиш! Това пише synchr.mot.,2 va ,220v , 300rpm.....! А относно честотния регулатор, това ли е единствения вариант, и ако да може ли някой да ми предложи схема ? |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 23, 2007 10:41 Заглавие: |
|
|
Имам известни съмнения дори и с инвертор дали ще стане тъй като двигателя има и кондензатор който е разчетен за 50Hz. Но в малки граници може и да се получи някакво регулиране.
Оп, ако е с магнитен ротор-стъпков мотор става без проблеми. |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 15:26 Заглавие: |
|
|
| Това 2 волтампери ли е преди двеста и двадесетте волта? Ако е така сигурно е мотор от програматор на пералня.И едва ли ще се завърти плавно както го искаш. |
|
|
 |
cheater Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 26, 2007 22:13 Заглавие: Re: Питане относно електромотор!?! |
|
|
| Ram_Page написа: | Здравейте,първо на всички. Нов съм във форума и ако има някаква грешка моля ви се не ми се сърдете, доколкото зависи от моя страна ще се поправя! Така сега по въпроса искам да попитам по какъв начин (и изобщо има ли такъв) мога да направя така , че при спирането на електромотор , напрежението към него да не спира изцяло а постепенно да спада до 0, и електромотора бавно да спре, а не рязко??!Бих искал и да се пуска по същия начин - не рязко (нормалното) а напрежението от 0 постепенно да достигне до 220! Става въпрос за синхронен мотор на 220в.Надявам се да сте ме разбрали, ако има нещо което не сте , питайте ще се опитам по добре да го обясня. Мерси на всички, предварително  |
Ако на наистина е синхронен, в което се съмнявам, какво го расзвърта до синхрона скорост? |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 27, 2007 9:04 Заглавие: |
|
|
Навярно е с постоянен магнит в ротора и няма хлъзгане, затова е синхронен. Плавно спиране и развъртане може да стане само с плавна промяна на честотата на захранващото напрежение, т.е. с инвертор, както правилно отбеляза някой колега по-горе! _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
|