Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Питане относно електромотор!?!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ram_Page
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 0:57    Заглавие: Питане относно електромотор!?! Отговорете с цитат

Здравейте,първо на всички. Нов съм във форума и ако има някаква грешка моля ви се не ми се сърдете, доколкото зависи от моя страна ще се поправя! Така сега по въпроса искам да попитам по какъв начин (и изобщо има ли такъв) мога да направя така , че при спирането на електромотор , напрежението към него да не спира изцяло а постепенно да спада до 0, и електромотора бавно да спре, а не рязко??!Бих искал и да се пуска по същия начин - не рязко (нормалното) а напрежението от 0 постепенно да достигне до 220! Става въпрос за синхронен мотор на 220в.Надявам се да сте ме разбрали, ако има нещо което не сте , питайте ще се опитам по добре да го обясня. Мерси на всички, предварително Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Niakoi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Каръктаун

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 6:32    Заглавие: Отговорете с цитат

С честотен регулатор Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sbirov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 7:12    Заглавие: Отговорете с цитат

"Става въпрос за синхронен мотор на 220в"...Що за мотор е това?
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 9:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам представа приятел, ако искаш ще ти снимам да видиш! Това пише synchr.mot.,2 va ,220v , 300rpm.....! А относно честотния регулатор, това ли е единствения вариант, и ако да може ли някой да ми предложи схема ?
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Авг 23, 2007 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам известни съмнения дори и с инвертор дали ще стане тъй като двигателя има и кондензатор който е разчетен за 50Hz. Но в малки граници може и да се получи някакво регулиране.

Оп, ако е с магнитен ротор-стъпков мотор става без проблеми.
Върнете се в началото
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 26, 2007 15:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Това 2 волтампери ли е преди двеста и двадесетте волта? Ако е така сигурно е мотор от програматор на пералня.И едва ли ще се завърти плавно както го искаш.
Върнете се в началото
cheater
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Нед Авг 26, 2007 22:13    Заглавие: Re: Питане относно електромотор!?! Отговорете с цитат

Ram_Page написа:
Здравейте,първо на всички. Нов съм във форума и ако има някаква грешка моля ви се не ми се сърдете, доколкото зависи от моя страна ще се поправя! Така сега по въпроса искам да попитам по какъв начин (и изобщо има ли такъв) мога да направя така , че при спирането на електромотор , напрежението към него да не спира изцяло а постепенно да спада до 0, и електромотора бавно да спре, а не рязко??!Бих искал и да се пуска по същия начин - не рязко (нормалното) а напрежението от 0 постепенно да достигне до 220! Става въпрос за синхронен мотор на 220в.Надявам се да сте ме разбрали, ако има нещо което не сте , питайте ще се опитам по добре да го обясня. Мерси на всички, предварително Smile

Ако на наистина е синхронен, в което се съмнявам, какво го расзвърта до синхрона скорост?
Върнете се в началото
madjurov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Авг 27, 2007 9:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Навярно е с постоянен магнит в ротора и няма хлъзгане, затова е синхронен. Плавно спиране и развъртане може да стане само с плавна промяна на честотата на захранващото напрежение, т.е. с инвертор, както правилно отбеляза някой колега по-горе!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети