| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolaev Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 12:53 Заглавие: До колко се зарежда акумулатор |
|
|
Здравейте.
Искам да попитам до какво напрежение се зарежда акумулатор 12V 55Ah или колко време да го зареждам. Зарядното ми е обикновено и не прекъсва когато е зареден.
Мерси. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ji4kajiata Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 13:24 Заглавие: Батерия |
|
|
Епа от 13,4 до 14,2V няма да е проблем за батерията. Всяка си има собствени параметри тази предполагам е за кола. Ако е оловен даи гона 14 и нещо няма опасност. _________________ Skype: gigavolt_501
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 13:34 Заглавие: |
|
|
| Когато се зареди напълно, акумулатора ако е оловно киселинен ще започне да изпуска водород (под формата на малки мехурчета), явен признак за напълно зареден акумулатор са тези мехурчета и това "кипене" на електролита, ако има капачки отгоре на акумулатора можеш да ги отвориш и да го следиш, когато "заври" можеш да го изключиш той повече енергия няма да поеме, след този момент по-нататъчното зареждане води до разрушаване на клетките на акумулатора. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 14:38 Заглавие: |
|
|
| Ако искаш автоматична зареждачка намери си схема има много. Иначе зависи от типа, състоянието на акумулатора, от параметрите на зареждачката и то това какво искаш да постигнеш. Ако е за да го заредиш горе долу да запали колата ... както каза колегата до 14V е напълно достатъчно. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 15:04 Заглавие: |
|
|
На колите средно е 14,2V. По принцип се зарежда до гъстота на електролита, но би трябвало да го измериш разреден да видиш колко е. Разредените са около 1,18, но може да варира дали е за топъл или студен климат. Заредените са около 1,26 - 1,28 максимум. Провери клетките дали не се различава значително. В "мъртвите" клетки е доста по - рядък. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Nikolaev Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 17:31 Заглавие: |
|
|
Оловен е акумулатора; долял съм го с дист. вода до марката и го зареждам вече.
Мерси още веднъж. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 20:05 Заглавие: |
|
|
| Nikolaev написа: | ...долял съм го с дист. вода до марката и го зареждам вече.
Мерси още веднъж. |
Ако не са се били показали плочите преди доливането, не е трябвало да го доливаш, понеже при зареждане нивото се качва и ще прелее. Затова го следи, иначе ще изтече. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 20:42 Заглавие: |
|
|
Има пробка докъде да бъде долят, която не е чак толкова близко до гърлото.
Закипя и го изключих на 14.8V, а се зарежда едва 3 часа ?!?
Да не ми е заминал акумулатора |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 21:04 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Има пробка докъде да бъде долят, която не е чак толкова близко до гърлото.
Закипя и го изключих на 14.8V, а се зарежда едва 3 часа ?!?
Да не ми е заминал акумулатора |
С какъв ток го зареждаш?В твоя случай зарядния ток трябва да е около 5.5 ампера/измерен в началото на заряда/.Тока можеш да ограничиш с подходящ резистор-напр. от парче реотан.И какви са тези 14.8?Филипов ти го каза-14.2 волта. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 21, 2007 21:29 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | ...Да не ми е заминал акумулатора |
Без да се измери гъстотата не може да се каже. Ако при меренето и има клетка, която е с по-ниска гъстота от 1.26, значи е заминала и като стане студено времето ще почне да не ти завърта стартера. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|