| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 21:40 Заглавие: |
|
|
Здр.
Схемата е от списание някакво от 2000 г.
Има печатна платка всичко, раположение на елементите...
Описано е как да се изработи трафа със феритната сърцевина и как да се настрои и пусне електрожена.
Понеже не намерих такъв ферит случайно попаднах на този от кинескопа не е лош като го гледам ТДК КЛ26М пише на него.
Та се чудех дали би могъл да се използва?! В списанието пише че се ползва сърцевина Е25/7 Полфер.
Ако някой иска ще му пратя цялата статия. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 22:07 Заглавие: |
|
|
Искам прати ми я на мейла _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
ivan petrov Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 03, 2007 22:36 Заглавие: РЕ ИМЛУЛСЕН ЕЛЕКТРОЖЕН |
|
|
| Може ли и на мен схемата че ме заинтригува |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 11:31 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти за схемата! В ртф файла видях някаква фуниевидна форма .. явно не го отваря като хората. Но няма значение.
Хвърлих на бързо едно око на схемата и доколкото успях да я проследя липсва мощния изходен трансформатор. Т.е. няма галванично разделяне от 220-те волта. Направо не ми се вярва да е така, но в момента нямам повече време да гледам. Начинанието ми се струва доста опасно макар и схемата да е значително опростена поради липсата на този траф и не знам с кой акъл са го пуснали в това списанието. Не ти я препоръчвам. По стандарт не се допуска изходното напрежение да надхвърля 80 волта което в случая е меко казано не спазено. Има си и стандарти за степен на защита. При евентуален дефект в електрожена ще светнеш по силно от електрода. Въобще малко измислена история.
Виж тук може да намериш нещо което да ти хареса но са с изходен траф. Изработката на инверторен електрожен обаче не е шега работа и затова обмисли добре нещата. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 14:48 Заглавие: |
|
|
Аз за съжаление едва ли бих могъл да се справя с тези схеми дето си ги посочил на сайта. Не разбирам чак до толкова.
А това в РТФ файла е формата на ферита който имам , но той очевидно няма да стане а и ти вече ме отказа от тази схема, която ти пратих . Ако дадеш съвет или помогнеш с печатната платка на emaila бих бил благодарен. Thanx . |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 15:20 Заглавие: |
|
|
Не разбирам за коя печатна платка. Ако е за твоята схема ... извини ме че така отговарям но категорично отказвам да помагам за нея защото я смятам за опасна. Пуснах схемата като атач, нека и другите да кажат какво мислят.
Относно линка и по принцип инверторните електрожени не съм правил нещо конкретно в тази насока и не съм достатъчно запознат със реалните проблеми които ще възникнат и как да се избягнат. За сега мога да помогна само с инфо което съм изровил от интернет. Сърбят ме пръстите и като остане време може и да се пробвам но за сега пасувам. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 15:50 Заглавие: |
|
|
joda
Тази схема е с изходен траф и изправител който просто не е нарисуван.
Сериозен проблем е драйверния траф който е желателно да се избегне. |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 17:05 Заглавие: |
|
|
| Да усетих че бъркам щото с тоя 10А бушон няма как да изкара заваръчен ток ама нямаше време. Та това е първата част в която се описва управляващия блок, то си го пише и в статията. Значи липсва втората статия в която се дава изходния траф с изправителя. Така че всичко си е точно просто липсва част от инфото. С което този електрожен не е по-лесен от тези на линка. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Окт 04, 2007 20:05 Заглавие: |
|
|
Имах предвид тези на руския сайт, а от тази схема която ти прати се отказвам. Може би ще си взема нещо готово от тук
kimex-bg.com/BG/Kemppi/prodindex. shtm |
|
|
 |
tihoho Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 28, 2007 16:57 Заглавие: Re: Импулсен електрожен |
|
|
| Georg написа: | Господа решил съм да си правя импулсен електожен. Досега съм набавил половината части. Липсват ми ферита, кондензатор 220nF/2000-3000V за предпочитане високочестотен и мощни шотки диоди 160-200A/25-35kHz. Ако някой знае от къде могат да се купят на по сносни цени моля отговорете. Още трябва ми подробно описание на SG3525 и каква е разликата между нея и UC3825.
Благодаря ви предварително. | http://www.geocities.com/inverteh/ZX7-160.doc схемата |
|
|
 |
|