Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Захранване на DАEWOO-шаси СР-375
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladim
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 15:31    Заглавие: Отговорете с цитат

В моя случай се оказа за ТХО Вързах едно електронско последователно на другото и вдигна високо . Пробвай Wink
след като разкачиш вторичните на ТХО то и ги провериш за товар разбира се
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 09, 2007 18:12    Заглавие: Отговорете с цитат

vladim написа:
В моя случай се оказа за ТХО Вързах едно електронско последователно на другото и вдигна високо . Пробвай Wink
след като разкачиш вторичните на ТХО то и ги провериш за товар разбира се

Няма нужда да ги вързва последователно двете.
След като си порвери синия кондензатор,проверява вторичните вериги на ТХО за късо или товар.Като излезнат от съмнение те-отскубва старото ТХО.Вързва на негово място първичната намотка от ТХО от Е-380 и ако вдигне високо-работата е ясна.

vladi46,от няколко дни те гледам че казваш на кондензатора на колектора "резонансен",не че е погрешно,но тука сме приели да му се вика другото му наУчно наименование-"обратно-ходов",а на този последователно на откл.системи-"тангенсов".Така пише по дебелите книги.Нямам нищо впротив да им викаш ,както си щеш просто номера е да не стават обърквания.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
yugo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: shumen

МнениеПуснато на: Сря Окт 10, 2007 18:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че Noel удари шестицата!
Върнете се в началото
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Окт 11, 2007 1:07    Заглавие: Отговорете с цитат

yugo написа:

Не е ударил шестицата! Проверих и него-470пф на 2000в, после го смених с друг, както и останалите(резонансен 6нф и тангенсов).
Крайният(BU2508DX) грее дори за секунди, разкачах втор. вериги на ТХО-нищо!
Само като махна +B, захр. се нормализира. Утре ще продължа с ТХО и ОС (само веднъж съм сменял на NEC ). ТХО-то го пробвах свалено по новата методика-беше добре, но утре ще опитам и по вашата-от Е-н 380. През декември някой е сменил ТХО и крайния. Ще ви докладвам непременно за кр. резултат!
Banko62
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пазарджик

МнениеПуснато на: Чет Окт 11, 2007 4:07    Заглавие: Захранване на DAEWOO Отговорете с цитат

vladi46 написа:
yugo написа:

Не е ударил шестицата! Проверих и него-470пф на 2000в, после го смених с друг, както и останалите(резонансен 6нф и тангенсов).
Само като махна +B, захр. се нормализира. Утре ще продължа с ТХО и ОС (само веднъж съм сменял на NEC ). ТХО-то го пробвах свалено по новата методика-беше добре, но утре ще опитам и по вашата-от Е-н 380. През декември някой е сменил ТХО и крайния. Ще ви докладвам непременно за кр. резултат!
Имал съм такъв случай.Беше ТХО. А когато правя захранване ползвам за товар крушка 15 вата.Така си гарантирам тръгването. Успех
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Окт 11, 2007 8:30    Заглавие: Отговорете с цитат

vladi46 написа:

Едва ли ще излезе ОС,дефектират но много рядко...
Транзистора го провери за утечка да няма,даже може да го смениш за проба.
И разбира се -ТХО-скубеш старото,закачаш вместо него за товар първичната ннамотка от ТХО от Е-380 и на пъпката за каскадата чакаш с отверката "да види дядо поп има ли в гърнето боб" Laughing
По тая методика проверявам ТХО от сумати време и не съм имал никакви проблеми.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Окт 15, 2007 0:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Излезе ОС! Опитах с ТХО от Е-н 380, появи се прилично импулсно на изх. за каскадата, но +В остана 82V и кр. транзистор пак грееше!
Свалих ОС и видях утечката в нея. Утре ще търся друга. Като че ли TV e работил на влажно.
Благодаря на всички!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети