| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 21:11 Заглавие: |
|
|
Според мен клиента трябва да донесе ТВ които не "работи".
Клиента иска да види ,че тв. не работи и тогава го носи за ремонт.
Но
на всички ни е ясно КОИ са деф . елементи/220 и 330/.
Иначе после........! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 21:21 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | | pamporov написа: | | Колеги, не си играйте на "тука има тука нема", ами дайте да изясним принципно въпроса - идва ТВ, клиента има оплаквания а пред нас работи, какво правим? |
Прав си . Съгласявам се на мига. За конкретния случай : Спойки , смяна на двата електролита и на малкия транзистор след оптрона , проверка на двата мегаомни резистора свързани последователно и другите два , мисля че бяха около 200-300к / нямам схема в момента пред мен / , в режим на st.by проверка на В+ и в 99% от случаите всичко е ок. Няма да е първия Funai който идва и с пускането тръгва . Поне така процедирам и не съм имал дертове до сега. | Леонид, нямах пред вид конкретния случай с Фуная а по принцип, каквото и изделие да е. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 10, 2007 22:07 Заглавие: |
|
|
По принцип някога пускам апарата при приемането някога не - зависи от това колко разбираемо клиента обяснява какъв е проблемът му.Случвало се е и да тръгне и да искат да си го приберат - обяснявам им че това е временно и че може да се повтори дефектът,обяснявам и че такева дефекти трудно се откриват понякога.По старите клиенти обикновено остават апарата и изчакват да потвърдя че е наред а други си го прибират и му се радват докато полужението стане нетърпимо.
В конкретният случай не е ясно какъв е проблемът - хайде да не ставаме Оракули .Да го носят на сервиз - там ще лъсне истината. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 0:14 Заглавие: |
|
|
Неведнъж и на мен се е случвало клиентът да бъде доволен, че TV се е оправил сам и че няма да плаща( въпреки обясненията ми, че това е временно).
Много пъти са оставяли дефектите да се натрупват-пак по същата причина. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 6:06 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | Леонид, нямах пред вид конкретния случай с Фуная а по принцип, каквото и изделие да е. |
Обикновено го оставям нон стоп на работа пред мен за да го наблюдавам . Ако до ден два не си покаже рогата го връщам с уговорката да зачести и тогава да го носи. Но на първо място е уточняването , как е станало кога е станало има ли закономерност и т.н. При такива ситуации преди да започна ремонта , опитвам да "имитирам" условията няколко пъти за да съм сигурен че ще мога да проверя дали всичко е ок . и накрая ако все още има съмнения го връщм без да взимам някаква сума за реммонта с уговорката че ще плати когато е сигурна работата Имам си така наречена "стена на плача " Там са всички които....са забравили за уговорката меко казано  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 11, 2007 7:28 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | Аз залагам на двете малки зелени цилиндърчета на които пише 220 и 330  |
Колеги, а аз в такива случаи правя една малка "преработка" на захранването (първо я направих на един мой Funai, който вече 7-8 години след това бачка безотказно) и после и на десетки такива на клиенти. Преработката в основни линии е това, че махам Q506 и Q507 и добавям един кондензатор 470nF/400V от връзката между R502 и R503 към връзката между D505 и D506. Забелязах, че при по-старите версии (МК6) дори се минава и без тоя кондензатор. Дано не съм насочил с тоя пост автора към "грешни" мисли да прави "самодейност"  |
|
|
 |
|