|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mitaka_gb Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 13, 2007 7:37 Заглавие: ПРОБЛЕМ С PANASONIC TX-28W1DT, шаси ALPHA 2 |
|
|
| Здравейте! Телевизора е PANASONIC, модел TX-28W1DT, шаси ALPHA 2, процесор MAB8461PW134. Наскоро един приятел ми го подари с дефект (открит в сервиз) изгоряло ТХО! Вкл. го пробно и нямаше картина,чуваше се "пищене" и защитата задействаше, но дисплея на предният панел оставаше да работи и можеха да се сменят програмите! Аз се порових малко, смених всички електролитни кондензатори в захранването, както и STR54041-M с STR54041 и 2SD1441RL с 2SD2333. След подмяната на тези елементи захранването тръгна появи се растер, но нямаше звук. Почнах да сменям програмите от клавиатурата на тв за да намеря образ, но уви изникна нов проблем - беше блокирала клавиатурата - нищо не можеше да се сменя нито програми, нито менютата за търсене и настройки. За проба махнах кр. транзистор 2SD2333, вкл. го пак защитата задейства, но копчетата вече работиха и се сменяха програмите. Като го сложих все едно че блокира процесора. Забелязах, че напреженията на паметта PCD8582 също се променят с и без крайния транзистор. С транзистора - 5краче(Data)-1V, 6краче(clock)-3,7V ; Без транзистора - 5краче(data)-4V, 6краче(clock)-1,5V, 5v има навсякъде и са в норма. Ако някой може да помогне със схема или указания къде е проблема ще съм му много благодарен! Пощата ми е [email protected]. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jivko Опитен потребител

|
|
|
 |
Mitaka_gb Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 15, 2007 8:49 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за схемата помогна ми много. Захранващите напрежения са в норма, но изглежда че процесора или паметта не са добре. Когато пусна ТВ се появява картина и звук управлението работи за 2-3 секунди и "умира". Напреженията на паметта за тея 2-3 секунди са в норма SCL - 4V, SDA - 4V, после пада напрежението на SDA - 1V! Ако някой може да ми прати памет за тоя тв ще съм му много благодарен. Само още не мога да открия зависимостта на SDA сигнала от крайният транзистор,понеже без транзистора си ги има тея 4V и управлението работи :) |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|