| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sz00 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 16, 2007 22:31 Заглавие: въпрос за rover |
|
|
| здравейте... имам едно въпросче и се надявам някой да ми отговори... става дума за rover 600 1999 - колета е дизел но как мога да разбера дали има турбо или не... благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Колев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 0:06 Заглавие: |
|
|
| Някъде там където е написан модела на колата пише ли нещо от рода на TDI , HDI , ....... или някакви такива други букви. Повярвай ми и баба Ванга да си няма да може някой от форума да познае модела по това което си казал. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 1:22 Заглавие: |
|
|
| да модела е SLDi обема на двигателя е 2000 куб.см., но никъде не пиши TD или нещо такова..., знаете ли този модел има турбина или не Rover 6000 SLDi 2000cc 1999? |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 7:32 Заглавие: |
|
|
| Дават го че има само един дизел 2000 и е турбо, но ако кажеш и номера на мотора от талона, ше е по-лесно. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 12:03 Заглавие: |
|
|
ок нз номера ...., но благодаря за отговорите  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 15:59 Заглавие: |
|
|
E стига де, толкова ли е сложно, като дадеш повече газ почва ли да свисти ? Освен това погледни при двигателя няма ли турбинка трябва прилича на черупката на охльов.  |
|
|
 |
Борис Иванов Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 17, 2007 18:29 Заглавие: |
|
|
| При оглед на двигателя ще забележиш, че от едната страна са смукателните тръбопроводи. Те са по-светли предимно отлети от алуминиева сплав. От противоположната страна на блока се намира изпускателния колектор. Той е от по-тъмен метал /обикновено отливка от чугун/. Точно на него е монтирана турбината, която както казва колегата преди мен, прилича на черупка от охлюв. Той също се състои от две турбини - чугунен корпус за изгорелите газове и корпус от алуминиева сплав за турбината, която нагнетява свежия въздух в смукателния колектор. Ако на двигателя има монтиран турбо компресор, то след 1500 - 2000 оборота двигателя става по-пъргав. Не е задължително непременно да се чува свистене. Има още доста неща,но да приключвам за да не стана досаден. |
|
|
 |
|