| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 7:36 Заглавие: Проблем с корекции на TV ELITE 29EF73. |
|
|
Ходих да го правя миналата седмица. Смених кондензаторите по вертикалната, но кондензатора на корекциите се беше пръснал и не можах да видя стойността му. Сложих 4,7 микро на поне 250 волта, но след няколко дни (вчера) той се беше издул и корекциите отново не работят.
Ако някой знае каква е стойността, напрежението и типа на въпросния кондензатор ще му бъда благодарен да ги напише.
Номера на кондензатора е C446 и е свързан с L441.
Ако някой има схема ще бъда благодарен, ако ми я изпрати. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 7:42 Заглавие: |
|
|
| Как ги правите тези телевизори по домовете не ми е ясно |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 10:42 Заглавие: |
|
|
| fonev_tv написа: | | Как ги правите тези телевизори по домовете не ми е ясно |
С много ентусиазъм, знания и опит. Не всеки клиент иска да го носи поради различни причини.
И на мен ми се е случвало 2пъти кондензатор 10мкф-250V-HITANO да изпуши в дома на клиента. Иди доказвай, че не си сбъркал-обърнат поляритет или друго! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 11:06 Заглавие: Re: Проблем с корекции на TV ELITE 29EF73. |
|
|
| Jet написа: |
Номера на кондензатора е C446 и е свързан с L441.
Ако някой има схема ще бъда благодарен, ако ми я изпрати. |
Схемата в пощата Ви трябва да помогне...успех.
Проверете кондензаторите от диодния модулатор,
441 за окъсяване,поляритета на електролитния
кондензатор. |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 19:31 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | | fonev_tv написа: | | Как ги правите тези телевизори по домовете не ми е ясно |
С много ентусиазъм, знания и опит. Не всеки клиент иска да го носи поради различни причини.
И на мен ми се е случвало 2пъти кондензатор 10мкф-250V-HITANO да изпуши в дома на клиента. Иди доказвай, че не си сбъркал-обърнат поляритет или друго! | А гаранцията как я давате или тя важи до вратата на асансюра |
|
|
 |
velo Опитен потребител

Регистриран на: 08 Апр 2006 Мнения: 794 Местожителство: dimitrovgrad
|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 20:34 Заглавие: |
|
|
Дано не звуча като на всяка манджа мерудия, но с тия дет са техници по домовете после съм брал бая ядове. ^Клиента не е съгласен да го носи в сервиз^ Как да го разбираме? Ми да си го гледа в състянието което е! Мен ме боли апендецита ама не ми се ходи в хирургия да доиде хирурга в ккъщи и да ми даде гаранция за успешна операция На такива клиенти такъв маисторлък. Явно къщните маистори са виртоози.Да направят качествен ремонт само с оттверка и мултицет с които си мислят че могат да работят .Просто казваш на клиента че е по лесно да занесеш телевизора в сервиза отколкото сервиза в дома на клиента.
НЕ ИСКАЛ  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 20:57 Заглавие: |
|
|
| velo написа: | Дано не звуча като на всяка манджа мерудия, но с тия дет са техници по домовете после съм брал бая ядове. ^Клиента не е съгласен да го носи в сервиз^ Как да го разбираме? Ми да си го гледа в състянието което е! Мен ме боли апендецита ама не ми се ходи в хирургия да доиде хирурга в ккъщи и да ми даде гаранция за успешна операция На такива клиенти такъв маисторлък. Явно къщните маистори са виртоози.Да направят качествен ремонт само с оттверка и мултицет с които си мислят че могат да работят .Просто казваш на клиента че е по лесно да занесеш телевизора в сервиза отколкото сервиза в дома на клиента.
НЕ ИСКАЛ  |
Щеше ми се да се заформи такава дискусия ама си траех...е явно е било писано да се заформи...
Значи първо изключвам JET и другия писал в темата-да не вземат да решат че се отнася за тях.Говоря по принцип.
Смятам че е невъзможно да се осъществи ремонт по домовете и той да бъде на някакво качествено ниво...Е разбира се тук типично по български всичко ни е наопаки-по лесно е планината да дойде при Асан,отколкото обратното...
Само си представям как помъкваш станцията с поялника,хиляда хиляди части и пак квото ти дотрябва разбира се-няма да го имаш и ще ти се наложи да ходиш и да се разкарваш да го купуваш,помпи,купища отвертки,калай,клещи,схеми,щото компютър няма под ръка...
Дори и да речем че техника носи цели работещи шасита в чантата пак не става-ами нали това шаси като го мушнеш в телевизора иска някакви регулировки-та ти у клиента нямаш едно огледало да гледаш като разпъваш и свиваш кво става и как е добре...тва ше е еба ти и танталовите мъки и неудобството...
Абе те хората си го носят кръста...като са решили да се гърчат по този начин-да се гърчат...тяхна си работа.
По ме притеснява друго...че покрай тия хора с ремонтите по домовете се навъди една друга гилдия на т.нар. "чантаджии"-хора за които касов апарат,данъци,осигуровки и т.н. са "слова непонятни"-квото изкарат влиза в дълбокий джоб на сивата икономика,подбиват яко цените-квото има елементарно като повреда ги оттикват ремонтите,биейки се в гърдите че работят до X лева цена за ремонта барабар с частите,като X e една съвсем малка и символичан сума,а останалото -истинските ремонти,които не са за бушон или очеизвадна спойка,идва после при нас с окъртени пътеки,чоплено,ровичкано и клиента очаква чудеса...а после чудото се случва като чуе цената на ремонта.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 10:47 Заглавие: |
|
|
Малко не ми е ясно как TV ELITE 29EF73. е стигнал до Атланта но нейсе.Абсолютно съм съгласен с написаното от колегите по горе,че по домовете не става ,най малкото заради това ,че трябва и да го оставиш да се тествува поне два три часа ако дефекта е не постоянен.Обаче понякога се налага да се ремонтира и на место.Това са случаите когато т.в.то е толкова голямо че не може да излезе от вратата на апартамента.Другия случай е когато се намира в особенна зона на сигурност-посолства,мисии и т.н.Имал съм такъв случай да ремонтирам ,а охраната ми виси на главата да не сложа бръмбар вътре и да дава мъдри съвети от сорта :Нажмай с отверку/става въпрос за бушона/.Отговора ми беше :Так полочилос и с Чернобил..... _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 11:38 Заглавие: |
|
|
Пепи, до Атланта може и да не е стигнал, но до АтАланта е стигнал.  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 12:38 Заглавие: |
|
|
Пепи,бе чети ,Пепи пак не ще...... За попълване на моите геогр. познания Аталанта къде се намира  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|