|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 9:15 Заглавие: |
|
|
| mitachi написа: | | .... Та дистанционното според мен е P4373. |
Тогава минаваме на вариант "B" - FRC5693. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Joroto Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 14:08 Заглавие: |
|
|
означава ли че P4375=FRC5693 , защототази сутрин пробвах с 5693 и не го управлява въобще.След това хванах "майката на пилотите" и се оказа че има сумати и кодове с които се управлява.....НО донякаде ... Например с код 551 работят - st-by, 0-9 бутони,mute, vol- и до там; с код 568- st-by, 0-9, vol-,F4 (син)=замок,F2(зелен)=vol+,изкарва игрите ( SNAKE, BOXMAN)...; с код 101- st-by,0-9,vol-,mute,F3=vol+,menu=Program-,store=календар...) и така и няма код с който да има повече съвпадения.. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 14:11 Заглавие: |
|
|
| Joroto написа: | | ... Например с код 551 работят - st-by, 0-9 бутони,mute, vol- и до там; с код 568- st-by, 0-9, vol-,F4 (син)=замок,F2(зелен)=vol+,изкарва игрите ( SNAKE, BOXMAN)...; с код 101- st-by,0-9,vol-,mute,F3=vol+,menu=Program-,store=календар...) и така и няма код с който да има повече съвпадения.. |
Е с това трябваше да започнеш.
Сега ще го изчислим кой е!
Нещата отиват към ето този пулт:
но тук командата която ти казваш, че се интерпретира при теб като календар е "mix" от txt-a
От предното което си написал, не разбрах с кой бутон от код 568 изкарва игрите?
Може да провериш още дали:
код 568 бутона:
-/-- действа като Р+
Р+ ли действа като Game?
Vol+ не е ли някакво menu?
eject -> P.STD?
AV->AV?
store -> като каво прави?
mix -> какво прави? (би трябвало да е т.н. календар).
size -> zoom?
TXT - ? (не действа ли като TXT ако телевизора има?) |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 18:21 Заглавие: |
|
|
Май съвсем оплетох конците на всички. Но щом менюто отговаря и дистанционното би трябвало да отговаря. Аз затова почнах да ги снимам тия менюта. Друга е работата, по някаква случайност да съм копирал в тая папка Р4373. А това трябва да е било оргиналното дистанционно, като също имам и снимка на KFY33 там, и на още едно, което много прилича на това дето е показал RC.
Увеличить фото »»
Пустото, нали с един и същи надпис са минали няколко разновидности на тоя телевизор, та вече и аз не знам за какво става въпрос. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 18:32 Заглавие: |
|
|
Че кашата е пълна, в това няма никакво съмнение .
Картинката която си дал е за заместител 1409 (и то отговаря на предните два пулта които ги изтри).
Той е доста близък до този който предлагам, но в "твоя" няма Game и остава да проясним въпроса с "календара", но за целта ще почакаме уточненията на питащия.
Накрая май ще излезе друг пулт който може и да не съм виждал , но за сега нещата клонят към този който пред(по)лагам по-горе.
П.С.Тук в zip-a има качени картинки на оригинални пултове които съм виждал, на който му е интересно може да погледне. Но имайте в предвид, че има случаи на абсолютно еднакво изглеждащи на външен вид пултове които нямат нищо общо като протокол.
Пример:
Тези два пулта макар на външен вид неразличими (ако не броим катинара) нямат нищо общо като начин на работа.
Примера е първия ми попаднал. |
|
|
 |
Joroto Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 19:53 Заглавие: |
|
|
Явно работата с това дист. е наистина дебела..,ето подробности по питането на RC:
за код 568:
да, "mix" от txt(превъртане назад)= календар;
да, -/-- = Progr+;
prog+ i vol+ не реагират въобще;
да,eject =P.STD;
AV също не реагира изобщо;
store също нищо не прави;
да, size= zoom;
да,TXT=TXT;
Game се стартира от последния ред вториа бутон от ляво на дясно.
Утре ще се опитам да намеря някой от горепосочените от вас дистанционни, ще пробвам и ще пиша. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 20:33 Заглавие: |
|
|
Аз утре също ще погледна по-подробно това което си написал, че сега вече съм в къщи.
Все си мисля, че ти трябва пулта от картинката (с надписа Crown).
Утре ще ти напиша как точно да го търсиш, тъй като той няма все още собствен номер (FRC....), а се прави под оригиналния номер който беше нещо засукано, не съм сигурен обаче дали ще можеш да го намериш лесно тъй като не е особенно разпространен (но това е решим въпрос).
С FRC1409 може да пробваш - там доста от нещата трябва да се появят, но ще липсва Game.
С други от посочените номера няма смисъл да пробваш, те работят по съвсем друг протокол (не е RC5!) и няма да ги чува. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2007 20:37 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | Нещата отиват към ето този пулт:
| този може и да стане но маи ще се наложи да ти пращам оригинално дистанционно за копиране както и пулт за филипс 3040 някой търсеше такова тази вечер |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 9:09 Заглавие: |
|
|
От всичко изписано до тук нещата клонят към пулта който дадох по-горе (с надписа Crown) въпреки, че и тук има някои разлики които могат да се дължат на различни причини. Може да го търсиш под "партизанското" име YKF79PC139.
Доста по-разпространен пулт е FRC1409 който също е близък и би могъл да внесе още малко яснота по въпроса.
Ако желаеш можем да продължим и на РМ, а пък постигнатия резултат накрая ще го пуснем и тук. |
|
|
 |
Joroto Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2007 19:56 Заглавие: |
|
|
Днес отново се разхождах с торбата с дистанционните (приличащи на гореизобразените) като само едно имаше повече съвпадения,но основни-като vol+,pr-,pr+ липсваха.Все още не съм пробвал с FRC1409
и YKF79PC139 - поръчал съм ги,утре или в петък ще докладвам. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|