|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 18:14 Заглавие: Проблем с UPS PC STAR PRO PR 650 |
|
|
Колеги, сефте ми попада такова нещо за ремонт.
Проблема е следния.
Значи UPS а е на 2 години. По всяка вероятност може акумолатора да му е здал фира, но ме притеснява друго.
Накратко UPSа си превключва нормално между мрежата и резерва.
Проблема е следния. За по сигурно го захранвам с акумолатора от кола 60 АЧ., тъй като ако е с неговия си работи точно 2 секунди и пада.
Странното е че на празен ход, без товар на изхода дава 200 - 220V.
Консумацията от акумолатора на празен ход е 0.8А. При закачане на товар обаче към изхода, без значение какво включвам - вдига консумацията на 7-8А от акумолатора.
Пробвах с вентилатора си, който е 60W, пробвах с крушка 100W, накрая пробвах с трансформатора на поялника си, а той е от телевизор София 21. Ефекта е един и същ. Веднага се вдига консумацията на 7-8 ампера от акумолатора, след което напрежението пада на 10 волта и изключва.
Според мен не е нормално да консумира толкова много, при положение че оригиналния акумолатор е 7Аh. Трансформатора му на празен ход се чува да бръмчи, но не загрява нищо по UPSа.
Какъв импулс, трябва да излиза от изхода за 220 волта? При мен излиза някакъв неравномерен правоъгълен импулс. Да не би от това да харчи много. Ще съм благодарен на всяко мнение по въпроса.
Ако има и схема някой също. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 18:54 Заглавие: |
|
|
1.Правоъгълни импулси -да нормално е .
2.Консумация 7-8А -да нормално е ,я сметни 7х12=84 вата ,товариш го със 100 или 60 -ти какво КПД мислиш че има това устройство?
3.Акумулатора ти пада на 10 волта след 2 минути консумация 7А -е това не е нормално ,ако е нов дори и малък 7А-ч акумулатор ще издържи поне 15 минути на тази консумация ,колкото е нормално за UPS с такъв малък акумулатор ,тъй че прави си изводите сам ! |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 19:22 Заглавие: |
|
|
| Т.е според това, което казваш трябва да купя само един нов акумолатор. |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 21:29 Заглавие: |
|
|
| Наистина проблема е бил от акумолатора. Купих нов и вече върви без проблем половин час със товар 100W лампа и с акумолатор 12V 9 Ah. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|