Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Замяна тунер на VCR AKAI VS-G260EK

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 12, 2007 17:06    Заглавие: Замяна тунер на VCR AKAI VS-G260EK Отговорете с цитат

Този модел е с тунер TELE1-016A ,само ДМВ ,изводи 1-AGC ,2-Vt ,3-UHF ,4-VHF-H ,5-VHF-L ,6-MB(9V),7-AFT ,11-IF. Изводите ги давам по схемата ,защото оригиналния тунер няма VHF обхвати но искам да монтирам друг с такива. Свалих от един ORION тунер ALPS TERE1-006A ,предполага се че има необходимите ми обхвати ,но ми е малко странно това AGC на първи извод ,повечето тунери имат там МВ демек захранване. За съжаление нямам схема на ORION-а ,нито има надписи по платката или тунера да се ориентирам дали замяната е 1:1 или трябва да кръстосвам захранването с АРУ-то. Ако някой има виждане по въпроса ,моля да го сподели ! Благодаря !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 12, 2007 18:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Проверете си пощата
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 12, 2007 18:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ,нещо се закучи нета и не мога да изтегля файла ,но предполагам ,че е сервизното на AKAI ,него го имам ,май ще е по правилно да потърся утре модела на това видео ORION ,от което взех тунера и да потърся схема за него ,това ще ми даде повече информация за тунера ,който искам да поставя/естествено и LA7910 и може би смяна на байтовете за индентификация на модела/ Сега повече ме вълнуваха изводите на новия тунер така че утре ще продължим.
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 12, 2007 20:42    Заглавие: Отговорете с цитат

7910-работи ли?Изпратих Ви схемата на акая-не сервизно.
Ако има проблеми се обадете, ще я пращам отново.
Като гледам -аналогов тунер на 9в ,има ги по разни шарпове,
без проблем да се замени,освен изходната честота Rolling Eyes
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 13, 2007 12:13    Заглавие: Отговорете с цитат

То схемата я има в сервизното ,сега видях модела на Ориона от който взех тунер -N700E -V ,ако имаш схема за него ще ми е от полза.LA7910 най вероятно не е монтирана ,но сега отивам да взема една ,както писах оригиналния тунер на Акая въобще няма изводи за обхватите и лови само ДМВ.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 16, 2007 12:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Засегя закривам темата ,благодаря на всички отзовали се ,намерих ALPSа във каталог на фирмата ,май ще има проблем с растера ,или трябва да търся KS-H-133E/P (UV1355AS/AH Philips) -11 пинов с растер 4мм. ,а не 9 пинов със растер 5.8мм.Някой да знае къде може да се намери такъв ,от ешопа ми даде при Кацарска ,но като отидох там казаха ,че наличния бил с 9 пина ,та търсенето продължава.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 24, 2007 19:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега вече я закривам наистина ,монтирах 9 пиновото тунерче ALPS ,кръстосвайки изводите с проводници ,висящо над платката турих и LA7910 плюс всички необходими за работата й елементи,в сервиз смених модела на видеото ,че не искаше да сканира метровия диапазон и вече е ОК.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети