Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Домофон!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Deyan67
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Пет Ное 16, 2007 20:25    Заглавие: Отговорете с цитат

За да не отварям нова тема имам следният въпрос:
Оказа се, че инсталацията у нас е с общ +. Разполагам с домофон Er-Te, който е с общ -. Възможно ли е чрез замяна на транзистора и обръщане на кондензатора /и евентуално на микрофона/ да се преработи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Deyan67 написа:
За да не отварям нова тема имам следният въпрос:
Оказа се, че инсталацията у нас е с общ +. Разполагам с домофон Er-Te, който е с общ -. Възможно ли е чрез замяна на транзистора и обръщане на кондензатора /и евентуално на микрофона/ да се преработи.

Ммм ама ти за коя целнтралка ми говориш, защото мисля, че има и голяма и нова по-малка.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Ное 18, 2007 17:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Да ,всичко описано трябва да направиш! Славчо ,за какви централи питаш ,с общ плюс са най вече старите български?!
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Ное 18, 2007 23:28    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Да ,всичко описано трябва да направиш! Славчо ,за какви централи питаш ,с общ плюс са най вече старите български?!

Аз не питам ами говоря за тия на ER-TE щото мисля, че няма как да стане тая преработка за тях. Поне що се отнася до последните. Smile Най-малкото защото няма да работи позвъняването.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 19, 2007 21:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Човека е писал ,че има апарат /етажен домофон/ на Ер-Те ,а не централа ,така че преработката ще стане със сигурност. Нещо си се объркал май ,никъде не споменава за централа на Ер-Те !
Цитат:
Разполагам с домофон Er-Te, който е с общ -.
Върнете се в началото
Deyan67
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 21, 2007 19:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Направих всички преработки, но долу не се чува. Подадох външно захранване и свързах говорителче и всичко си работи. Когато е правена домофонната уредба не бяхме в апартамента и затова нямаме монтиран апарат и се опитвам да подкарам този, с който разполагам и не мога да намеря по магазините такива, каквито са монтирани у комшиите.
Иначе всичко друго работи-звъни, от долу горе се чува. Централата не знам каква е, някаква преработка от старото табло.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 20:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Deyan67 написа:
Направих всички преработки, но долу не се чува. Подадох външно захранване и свързах говорителче и всичко си работи. Когато е правена домофонната уредба не бяхме в апартамента и затова нямаме монтиран апарат и се опитвам да подкарам този, с който разполагам и не мога да намеря по магазините такива, каквито са монтирани у комшиите.
Иначе всичко друго работи-звъни, от долу горе се чува. Централата не знам каква е, някаква преработка от старото табло.

Според мен проблема е в уредбата като цяло, защото има повреда в някой комшийски апарат, който е постоянно отворен. Така, че, ако напрежението между кабела за микрофона и общия кабел е по-малко от 5-6V, този апарат (ER-TE) нямя да проработи. За да си сигурен кой точно е микрофонния кабел, вдигни слушалката и слушай уличния шум. В същия момент (продължавайки да слушаш уличния шум), периодично свързвай "на късо" общия и микрофонния кабели. Ако във входното табло, в такт с манипулациите, се чува "пукане", трябва да го чувате и ти и посетител, който е до това табло. В противен случай или това не е точния кабел или този кабел не е свързан към магистралната инсталация.
Ако не става, пиши на моя e-mail, за да не правим калабалък във форума. Мога да ти помогна, но нямам време да чета всичко в тази тема и не знам точно какво си направил до тук.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 20:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
пиши на моя e-mail

Пише писмото,затваря го в бутилка ,слага тапата и да го пусне в морето ли? Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 6:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
Anonymous написа:
пиши на моя e-mail

Пише писмото,затваря го в бутилка ,слага тапата и да го пусне в морето ли? :lol:

Е, анонимният съм аз.
Извинявам се, но бях забравил, че първо съм излязъл от профила си и тогава видях темата, по която писах.
Добе, че сега се върнах да направя преглед.
Надявам се да ми простите. :)
Върнете се в началото
Deyan67
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 23, 2007 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Имате поща!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Страница 6 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети