Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нискотемпературни климатици
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vessssss
Гост

МнениеПуснато на: Пет Ное 16, 2007 12:06    Заглавие: Re: Климатици Отговорете с цитат

лелее да знаете,с Midea не рискувайте.Съседката сложи 2 мидеи и колата на монтажниците всеки ден беше пред тях.Всичко било наред ,но не можели да дигнат температура над 26гр.Така били направени Sad
Върнете се в началото
ARTU
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Съб Ное 17, 2007 8:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък се чудя за какво и е температура над 26 градуса? Баня ли ще прави? Вече втора година съм с обикновена MIDEA, като изключим октомври и май, през останалото време си работи или на отопление или на охлаждане, като температурата я поддържа на 22-23 градуса. Което е абсолютно нормално. И сметки над 100 лв не съм платил, при условие че в спалнята съм на стенен конвектор, а в бокса на духалка. Всекидневната (с климатика) е 5,50х3,50 метра. Дървена дограма и външна изолация. Другите стаи са с вътрешна изолация.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Titana
Гост

МнениеПуснато на: Сря Ное 21, 2007 22:28    Заглавие: Az sum klimati4en tehnik... Отговорете с цитат

W momenta na pazara se predlagat wsqkakuw wid i marki klimatici.Cenata m/y 500 i 900 e nerealna za zakupuwane na ka4estwen klimatik za otoplenie.Ako nqkoi tursi istinski klimatik neka se konsultira pone w nqkolko firmi za klimatici, no da ne hodi w Tehnomarket.Tam 6te probutat nqkoi Samsung, koito 6te raboti ne powe4e ot mesec i sled towa 6te sedi w serwiza pone 2 meseca.W momenta ot prodawanite klimatici na tehnomarket Samsung 40% ot tqh sa w serwiz.Towa opredeleno ne go preporu4wam.Nai-dobre e da se doweri 4owek pri izbora si na dokazani i 4uwani marki.Nai-dobre e nqkoi qponski klimatik, za6toto dori i da se razwalqt, te imat awarien rejim, koito gi kara da rabotqt wupreki powredata do izwur6waneto na serwiz.NO NEDEITE DA SI IZBIRATE SAMSUNG-Towa SA BoKlUcI.Az gi montiram.Ot 4 montirani 3 ne trugwat o6te pri montaja.Prawete si Wie smetkata.

Тук пишем на български Exclamation
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря Ное 21, 2007 23:34    Заглавие: Re: Az sum klimati4en tehnik... Отговорете с цитат

Titana написа:
......Nai-dobre e nqkoi qponski klimatik, za6toto dori i da se razwalqt, te imat awarien rejim, koito gi kara da rabotqt wupreki powredata

Лелееееее.... Изгаря примерно компресора и вътре ЩРАК ! релето за авариен режим се превключва и япончето започва да върти педалите... Laughing
А как точно ги монтираш, та повечето не тръгват ?
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Ное 21, 2007 23:57    Заглавие: Re: Az sum klimati4en tehnik... Отговорете с цитат

Titana написа:
.NO NEDEITE DA SI IZBIRATE SAMSUNG-Towa SA BoKlUcI.Az gi montiram.Ot 4 montirani 3 ne trugwat o6te pri montaja.Prawete si Wie smetkata.

Тук пишем на български Exclamation
Леле какъв ТИТАН на монтажите се появи па и акъл дава за любимата ми марка Ти май си от поредните мърлячи в този бизнес дето решиха че е страшно доходно да се монтират тази година климатици и после им ходиме по гъ....те да им оправяме простотиите Evil or Very Mad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gena
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 14:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
Може ли едно малко странично въпросче относно климатиците.
По ред причини, предимно удобството за монтиране на вътрешното тяло и къс тръбен път съм си харесал таванно-подов тип. Смятам да го монтирам на тавана, но искам да разбера има ли някакви недостатъци такова изпълнение в сравнение със "стандартното" монтиране на стената? Освен цената, разбира се, защото е доста отгоре!
Някакви предложения като марка и модел, като имате предвид, че помещението е 22 кв.м х 2,5м, стара дървена дограма, северна стена 5,5м без изолация (пролетта ще правя ремонт) и доста топлоотдаващи уреди с обща консумирана мощност над 1KW. Доста често се влиза и излиза от стаята, така че трябва да има поне 20% запас на мощност.
Имаме монтирани таванни климатици на General в технологични помещения въобще сме забравили за тях. В смисъл, че при правилно обслужване не са ни създавали никакви проблеми. Обаче нямам толкова парички, за съжаление.
Върнете се в началото
nebelservice
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Лошото във случая е че само "марките" предлагат таванно-подови климатици и то не по-малки от 5 кВт (осемнадесетки). A таванноподовата машина на General e едан от най-евтините на пазара. Sad
tremendous
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Вто Ное 27, 2007 19:29    Заглавие: klimatik Отговорете с цитат

Zdraveite na vsichki.Predi okolo mesec si kupih klimatik LG 18-ka Art cool mirror inventoren (pone taka mi preporuchaha v magazina za moito pome6tenie koeto e okolo 45 kv.), oba4e vunka kato e 2 gradusa taz 18-ka ne6te da izklu4va na 24 gradusa v pome6tenieto.Duha toplo no ne i e maksimalnoto i ne izklu4va?!?! Nqkoi ako moje da mi otgovori 6te sum mu mnogo blagodaren Question Rolling Eyes

Добре дошъл!
Тук пишем на български!
Върнете се в началото
Astrall
Гост

МнениеПуснато на: Пет Дек 14, 2007 13:25    Заглавие: LG Отговорете с цитат

Аз съм с LG 12-ka модел ES-H126LLA0 обикновен сплит. Стаята ми е с PVC дограма 18кв. Значи проблема е същия при температура навън около 0C при зададене 23C, работи 1час без прекъсване единственно спира за да се размрази и така до безкрайност. Температурата с която духа вътрешното тяло е от порядака на 39C 40C.
Върнете се в началото
tremendous
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Дек 16, 2007 18:02    Заглавие: климатик LG Отговорете с цитат

Ммм да , явно така са направени LG-тата.Искам да попитам и още нещо-нормално ли е да ''бие'' ток външното тяло на LG.Астрал, вие пробвали ли сте защото когато пипнах едното кранче ми разтресе пръста ,и когато пипнах един болт пак ме блъсна ?!?! И климатика (външното тяло) бучи като трансформатор незнам дали е нормално. Confused
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Страница 6 от 7

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети