| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 14:34 Заглавие: Panasonic CS-29PS60S при по ярки кадри свива по хоризонтал |
|
|
Здравейте, този ТВ ме врътка от известно време. Докато работи при по ярка картина свива по хоризонтали. Захранването изглейда добре без товар(140В), сменено тхо, проверени кондензаторите във хоризонтала.Прилича ми на Ограичаване тока нна лъча, но защо кляка изахранването.Моля за идеи или схема, мисля шасито е някакво евро. _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 14:38 Заглавие: |
|
|
| Захранването кляка,защото консумацията при ярка картина е голяма.Насочете се към филтрови кондензатори в захранване и на B+ като начало. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 15:35 Заглавие: Re: Panasonic CS-29PS60S при по ярки кадри свива по хоризонт |
|
|
| Yordanov написа: | | сменено тхо |
Не те разбрах.
В смисъл ти си го сменял за проба и излезе че проблема не е в него?
Или някой друг го е сменял преди тебе и при тебе идва с някакъв гаден китаец вътре или с ТХО дето не е сигурно дали е точния заместител?
Сега не знам дали в братска Ботсвана има китайски ментеляви ТХОта ама предполагам.
Я му дай състава.
И си смени наистина електролитите на +B _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 11:53 Заглавие: Re: Panasonic CS-29PS60S при по ярки кадри свива по хоризонт |
|
|
]ТХО -то го сменях аз, с оригинално от същото шаси. При тръгване 140В са точни докато не се появи растър, след това падат до около 133 но не са стабилни .Състава е :ТДА9592/N3/3/ 1662;Проца е MSP3460...V3;Идвете ИС са smd . STRW6753-захранване.Смених всички електролити в захранването с нови и работещи.СЕ140 също е сменено. _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 13:40 Заглавие: |
|
|
MSP-то е звук.
Всичко останало е в TDA-то. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 13:59 Заглавие: |
|
|
| Здравейте!Сигурно ли е че точно е изписан моделът.Гугъл нищо не казва като го питам за тоя тв.А и това CS май е по характерно за Самсунг.Другите вторични напрежения на захранването клякат ли? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 14:18 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | MSP-то е звук.
Всичко останало е в TDA-то. |
Повече от прав си , но се въртя в кръг и май ми се зави свят Всички вторични клякат,ито пропорционално на тока на лъча.Колкото по ярка е картината или вдигам напрежението на втора решетка,толкова пониски стават до изключване от защитата.При натоварване с две лампи по 60В, не тръгва сам ,ако откача едната,тръгва на 141в стабилно, но ако докато работи закача втората ,пада на 120в,странното за мене е че при откачено ускоряващо,не кляка.Цокала на кинескопа е сменен с нов.Модела е както е написан н а капака,мисля че е Еуро4, о не съм сигурен.Ако имате схема на еуро 4 пратете,моля. Не мога да определя проблема в захранването ли е или в кинескопа.От захранването не съм проверил импулсния само. _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 14:34 Заглавие: |
|
|
| Евро 4 е в пощата Ви.Нормално е да не кляка без ускоряващо - токът така е съвсем малък. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 14:59 Заглавие: |
|
|
[Благодаря, но не е това ! _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|