| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dakiss Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 19:06 Заглавие: За повреден ЕЛЕКТРОН Е380ДБ /ако не бъркам/ с дистанционно |
|
|
Та телевизора си работеше добре, е поизбледняваше картината, но му намерих цаката, че го прави от един потенциометър и като се размърда си работи добре. Така и не се опитах да го сменя.
Сега обаче е с тъмен екран. Само на дистанционното му светва и реагира диода му при натискане на бутон.
Струва ли си да се ремонтира или ...... _________________ Който не знае - пита. Лошото е ако пита над два пъти. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 19:14 Заглавие: |
|
|
Мнооого ти е оскъдно инфото  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 19:15 Заглавие: |
|
|
Абе ако е имал свестен кинескоп си струва.Донякъде.Все пак телевизора е доста стар.Зависи какво му е.
Най-добре го закарай на някой колега да го погледне и да си каже мнението.Така е трудно да се каже колко ще легне ремонта и има ли смисъл.
Местя в Говорилнята. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
dakiss Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 19:26 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Местя в Говорилнята. |
ОК
Телевизора си е с добър кинескоп, но сега не светва изобщо, няма и звук. Както писах само лампичката на дистанционното реагира на командите от него.
Не знам какво е станало, за да знам повече и да дам по-обилно инфо. _________________ Който не знае - пита. Лошото е ако пита над два пъти. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 13:54 Заглавие: |
|
|
Под добър кинескоп какво се разбира?Аз в руски телевизор такова животно не съм срещал .Ако не сте решили да почнете да се учите на него ,идете и си купете един нов телевизор - добър подарък за коледа. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
dakiss Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 14:23 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | Под добър кинескоп какво се разбира? |
Ами поглеждал съм тези плазмените "нови" телевизори на които картината им е като на квадратчета и е със сигурност по-лоша от тази на този стар телевизор. Освен това дистанционното му хваща над 50 канала ....... абе по-точната дума май е "БИВА"
А за съвета .... май ще се възползвам от него по Коледа
А този ..... в пенсия по изслужено време и старост  _________________ Който не знае - пита. Лошото е ако пита над два пъти. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 14:41 Заглавие: |
|
|
| dakiss написа: | Ами поглеждал съм тези плазмените "нови" телевизори на които картината им е като на квадратчета и е със сигурност по-лоша от тази на този стар телевизор. Освен това дистанционното му хваща над 50 канала ....... абе по-точната дума май е "БИВА"
|
Запри се че си разлях кафето от смях.Пък и се излагаш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
dakiss Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 15:15 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: |
Запри се че си разлях кафето от смях. |
Съжалявам за кафето и дано не е останало леке , ама поглеждал ли си ги отблизо тези грамадни телевизори?
Не говоря за новите HD, а за "новите" /отчете ли кавичките?/. Сгряваш ли каква е разликата?
Ако го гледаш от над 10 метра такъв бива, ама колко от жилищата в България са със стаи над 100кв.м.?
Толкоз пояснения кои от "новите" плазмени монитори са на квадратчета ... ша взема и аз да си сипя едно кафенце  _________________ Който не знае - пита. Лошото е ако пита над два пъти. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 15:42 Заглавие: |
|
|
| dakiss написа: | Съжалявам за кафето и дано не е останало леке , ама поглеждал ли си ги отблизо тези грамадни телевизори?
Не говоря за новите HD, а за "новите" /отчете ли кавичките?/. Сгряваш ли каква е разликата?
Ако го гледаш от над 10 метра такъв бива, ама колко от жилищата в България са със стаи над 100кв.м.?
Толкоз пояснения кои от "новите" плазмени монитори са на квадратчета ... ша взема и аз да си сипя едно кафенце  |
Значи,ако гледаме къвто и да е телевизор със огромен екран във прекалено малко помещение то ще видим кусури.
То за това си има стандарт-диагонала на телевизора по 3-5 умножен трябва да е разстоянието от зрителя до екрана.
Няма как един Електрон-380,който е
-на години и винаги има някаква амортизация,особено на кинескопа
-на най-първобитната обработка на видеосигнала дето дори една система за CTI няма.
-дето МЧУто му има такава селективност че нямам думи.Опитното око винаги ще хване на кабелна моарета и смущения.
-с кинескоп дето като чисто оптични параметри дори и чисто нов да е е точно от зората на IN-LINE технологията и е първия IN-LINE кинескоп.
Да го сравняваме със нещо ново ,излязло сега дето бъка от технологии и обработки последна дума на техниката,пък било то и китайско.Пък било то и CRT.
Даже ще смъкна още летвата-пък било то и CRT модел от преди 10 години.
Просто Е-380 е нелош телевизор за годините си.Дори прекалено здрав за руска направа.Но за годините си.Просто технологията тогава е била една,сега е на светлинни години от това.
Да направя аналог-
Все едно да сравняваме това-
Със някой нов модел корейски автомобил,пък бил той и най-евтиния и най-нискокачествената направа. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
dakiss Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 16:08 Заглавие: |
|
|
Айде да не ползваме толкоз "мръсни думички"
Съгласен съм, че новото е по правило винаги по-добро от старото, но за една нормална българска стая да вземеш такъв голям телевизор /за който ми е думата/ си е живо прецакване .... не само откъм цената, а и ....... после да си гледаш квадратчетата и ..... да си блъскаш чашата с кафето дето ти падне
Доста по-нови от този телевизор също не могат да се гледат отблизо по мой личен опит /не че този ще се съглася да го гледам отблизо де/ - поне докато не окьоровея и да сложа очила и то с голям диоптър и да си гледам такъв без тях
Аз ще посоча пък само едно в отговор на сравнението с колите.
И най-скапания монитор е много по-добър от телевизорите от средния ценови клас, че и малко отгоре.
Иначе за колите ...... съгласен съм да се возя в посоченото возило, отколкото в чисто новичко ТИКО
Ако погледнем пък видеостените и да им сравним качеството и цената с този Електрон ....... аман му и от стената и от чудото - дори и да ми я подаряват, че да си я гледам в къщи.
Впрочем тази антика се ползваше съвсем малко от децата, като не им беше място в хола .... и вършеше работа.
Иначе SONY-то ни върши "тежката работа".
Сега последно да питам
Остана ми манивелата от ЛАДА-та и не знам дали с нея ще успея да го подкарам, или да искам от брата манивелата от МОСКВИЧ-а дето му остана изложена на стената в гаража / както и моята от ЛАДА-та/.
Май на МОСКВИЧ-а е по-дълга и тежка и по-ще свърши работа .... щом няма други предложения ......
А да ... и още нещо. Не виждам смисъла да споря с ТВ техник за телевизори.
Лично аз като вляза в магазин за телевизори и ми хареса картината на даден модел, после като прочета кой е производителя .... ми обикновено е SONY или SAMSUNG ....... дали е съвпадение не знам. _________________ Който не знае - пита. Лошото е ако пита над два пъти.
Последната промяна е направена от dakiss на Вто Дек 04, 2007 16:30; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|