| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Баньо Бангиев Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 11:16 Заглавие: Пуши потенциометъра на центровката на Сони KV-2182 |
|
|
| Пуши потенциометъра на центровката на Сони KV-2182.Беше нещо тъпо, но не мога да се сетя какво точно дефектираше.Кондензатор или съпротивление беше?Правил съм такъв преди над 4 г и сега не мога да си припомня.Склероза.Моля за помощ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 16:40 Заглавие: |
|
|
Ако вече склерозата не Ви мъче, напишете за кой потенциометър точно питате!  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 16:44 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Пуши потенциометъра на центровката на Сони KV-2182. |
Ще трябва да се самоцитирам.Става дума за потенциометъра за центровка на изображението.Трябва ли да обяснявам на г-н ggg3 за какво служи този потенциометър? |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 16:49 Заглавие: |
|
|
Повечето хора ремонтирали сони те разбраха,иначе от поста ти не става ясно,нормално е да пита.То и сега не става ясно-по хоризонтала ли 'центриране',по вертикала ли.....А иначе-предполагам че за h-centre става дума.... _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 16:55 Заглавие: |
|
|
Повечето хора ако искаха да помогнат трябваше да отворят схемата както и питащия и да погледнат тоя потенциометър ,който може да пуши само от две неща : от скапан С809 или D 856 ако Н развивката е редовна разбира се.Сменя се задължително и потенциометъра. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 17:01 Заглавие: |
|
|
| Лошото е че са здрави.Тв-то си работи с изместена картина , 10см в дясно.Потенциометъра за хоризонтална центровка нагрява силно.Кондензаторите са измервани и дават точната стойност.Не са сменяни. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 17:03 Заглавие: |
|
|
Аз схемата я имам отворена пред мене,ама какво да му кажа.Да я отвори и той.Имал там едно нещо,с някакъв потенциометър,седящ на някакво шаси,който правел нещо и някой от нас дали е правил такова нещо като това нещо,за да му каже.Безумие. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 17:16 Заглавие: |
|
|
| Абе мармот.Не се намесвай дето не ти е работата.Който е в час ме разбра какво искам да питам.Който не е и схема не може да му помогне.Щом питам значи съм закъсал.Тепърва обяснение на принципни схеми не помага.Имаше и преди такива теми но не мога да ги намеря с търсачката.. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 17:16 Заглавие: |
|
|
Много пъти съм писал -кондензаторите се СМЕНЯТ не се мерят проверяват и т.н.В този случай диодите също .Може да си ги мерите на омметър а в динамичен режим те да дават оттечка.Сменете елементите в това стъпало ,струват стотинки и ги има.Ако пак грее вземете една отклонителна система без да сваляте тази на кинескопа /горе долу със същите съпротивления/ и вижте какво ще се получи.Към Мармот:Според мен целта на нашето занимание е да си помогнем а не да се овикваме.Наистина питащият не е написал шасито и кой точно потенциометър но общо взето е ясно за какво иде реч. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 17:25 Заглавие: |
|
|
Ще помоля темата да продължи по същество и без излишни разправии,а човека да си смени кондензаторите ами да не ги мери! _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|