|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sabi69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 9:07 Заглавие: UNIVERSUM FT81015_shassi 11AK28 не му свети диода |
|
|
Колеги- на този телевизор не му свети диода на St.bi - преди време беше дошъл със същия проблем - какво ли не го правих - подмених почти всички електролити , със станцията препоих всички smd-елементи ,цифровия блок -основно съм го препоил и почистил - / захранването си работи - всички напрежения излизат в норма без никакви пулсаций/
преди това сменях и кварца на проца - въпреки че има генераций - единствено не се вижда на осцилоскопа комуникация по шините - няма късо по шините -- все се съмнявах в процесора - то друго не остава
вече почти се бях отказал да го правя - когато сам си светна диода - и взе че тръгна -- няколко дена съм го изпитвал -- без проблеми работеше
единствено когато гаснеше тока - след това трябваше по няколко пъти да се включва и изключва бутона на ТВ-то докато светне диода и след това всичко си е ОК.
проца е SDA30C264 -- eprom 24c32
Дайте някакъв съвет - или да го отписвам _________________ http://gallery.devinbg.org/main.php?g2_itemId=97
колкото повече научавам---разбирам ,че нищо не знам |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 9:28 Заглавие: |
|
|
| Тотален преглед на схемата за Reset според мен. |
|
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 18:22 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | | Тотален преглед на схемата за Reset според мен. |
И всички апрежения със осцилоскоп! _________________ И когато всичко си загубил, все пак остава бъдещето!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|