|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 22, 2007 18:07 Заглавие: |
|
|
Асенси, трафа едва ли е щом вдига напрежение при 470к вместо оптрон, он оф не се контролира при тези ниски напрежения, стои само на он. Днес вече запразнявам, утре, ако сме живи и здрави и е рекъл господ ще го боря отново. На емитера на Q 631 имам 6,3в, а на колектора се мени в зависимост от базовото, което да си призная честно вече не си спомням колко беше от толкоз много замервания, а поялника го изключих за днес. На колектора е от порядъка на 18-19 в. Лека и приятна вечер на всички заинтригувани от тази повреда!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 22, 2007 18:13 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | ..... он оф не се контролира при тези ниски напрежения, стои само на он. .... |
Опс.. Това е нещо ново (ако не съм го пропуснал някъде из писаниците).
Edit: Сега видях, че и за друг тример е ставало дума
Ще почешем "ряпата" с новите жокери от по-долу.
Последната промяна е направена от RC на Съб Дек 22, 2007 18:19; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Дек 22, 2007 18:17 Заглавие: |
|
|
Не съм го писал досега, моя грешка, но с външни напрежения си работи он/оф! Още един жокер, при подадено само 12 волта външно, он/оф си работи, но захранването не вдига пак повече от 70в. И още едно жокерче - при подадено 110в външно, захранването не тръгва изобщо!?!
А сега наистина вече трябва да излизам че сме на гости при кумците. Наздраве на всички!  |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 2:02 Заглавие: |
|
|
| pamporov написа: | | На емитера на Q 631 имам 6,3в, а на колектора се мени в зависимост от базовото, което да си призная честно вече не си спомням колко беше | При 61-75 волта на +В базовото напр. трябва да се движи от 4 до 5 волта с VR631. При това положение Q631 трябва да е запушен постоянно, т.е. все едно че е вдигнат единия край на оптрона. Пак залагам на менте Q631. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 10:32 Заглавие: |
|
|
| Както си е така с ниските напрежения колко е +5VA и напиши колко е U на EK на Q631,Q686,Q685. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 14:08 Заглавие: |
|
|
Докато спи pamporov, ще се опитам да отговоря вместо него, а като стане ще каже дали съм го разбрал правилно . | old4 написа: | | Както си е така с ниските напрежения колко е +5VA | 5-те волта за Sby са точно, защото преди 7805 има 7волта.
| old4 написа: | | напиши колко е U на EK на Q631,Q686,Q685. | U на EK на Q631 е от порядъка на 18-19 волта, вместо 35-40. Като сложи хубав транзистор, според мен трябва да дойдат 110-те волта.
Q686 и Q685 може да правят същия номер, но засега са изключени от играта: | Цитат: | | при откачени Q686 и R689 не вдига пак напрежение колкото е необходимо. | После, след като ги закачи, може да излезе още една повреда от тази верига, но първо трябва да оправи повредата от веригата на снимката дето е качил. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 14:52 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | | pamporov написа: | | На местото на Е-К на оптрона сложих 470к и вдигна напрежения, дори повече от необходимото. | Kaто завъртиш тримера надолу трябва да мине през точната стойност на +В. Tова e важно за да си сигурен, че няма да се връщаш към първичната. | pamporov написа: | | Днес отново дойде ред да го сложа на масата, при откачени Q686 и R689 не вдига пак напрежение колкото е необходимо. | Смени отново Q631. Провери VR631 и двете съпр. към маса R636 и R639. |
Мдаа... Владо прав си аз по пътя май съм изпуснал нишката.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 23, 2007 20:11 Заглавие: |
|
|
Мдааа, поспах си днес , ама и как няма , след тази тежка вечер и този следобеден маратон за пазаруване Сега сядам първо пред ПС-то и после ще включа поялника. Прав е Владо Станоев, 5 волта са си 5, на е-к на 631 са 12,0в, на 686 са 18,8в, а на 685 са отново 18,8в. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Дек 24, 2007 10:51 Заглавие: |
|
|
Ново и неочаквано развитие на нещата доведоха до ускоряване на развръзката в този случай. При поставяне на външно захранване (подавано на анодите на двата изправителни диода които са разкачени от трансформатора) ТВ работи (това го писах впрочем още в първия си пост). Исках да премеря какви напрежения излизат на двата освободени края на имп. трансф. Закачих един диод с филтриращ кондензатор първо на 110 -тя волта. Измерих 128в което е нормално без товар. След това закачих и на извод 14, при включването към мрежата обаче (имах неблагоразумието да го направя директно а не през лампа,) предпазителя изгоря. Оказа се пробил Е-К Q613. Помислих си че нещо съм окъсил пред вид хвърчащото захранване (турското блокче) и повторих опита този път по внимателно. Уви резултата беше същия. Това допълнително наля нерви и в без това препълнената ми система и взех кардиналното решение повече да не се главоболя с този "чиреп". Монтирах му захранващия блок от комшиите, сега го изпитвам 2-3 часа и както вика товарищ Коцев - пей сърце!
Чувствувам се неудовлетворен, но, какво да се прави, трябва и да се яде нещо по Коледа.
Като казах Коледа - искам да Ви честитя настъпващите празници скъпи колеги , и да Ви пожелая здраве и безметежни ремонти през новата 2008 година!
И още веднъж-Благодаря Ви че Ви има и че го има този форум. Благодаря Ви за съдействието и взаимопомощта колеги!!! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 24, 2007 18:02 Заглавие: |
|
|
Другаря Коцев много отдавна е разбрал че телевизор не стане през първите пет минути след сваляне на капака файда няма човек да се мъчи повече . Слага му едно универсално захранване / не е речено че пък баш турско може да бъде / и пей сърце .
http://kozev.moifoto.ru/30708/f968075 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|