| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Яну 15, 2005 22:22 Заглавие: |
|
|
Само че няма резистор аз говоря точно за Ube т.е. напрежение между базата и емитера в права посока . Но както и да е аз се справих с проблема който имах. Между другото Ube се оказа че е макс 1 V. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Chef Гост
|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 2:13 Заглавие: За Шишков |
|
|
| Здравейте. Аз съм учил ЕППЕ при един доцент (няма да му казвам името), който ни каза да се пазим от книгите на Шишков, защото там пишело невероятни глупости. Дали е така - не знам със сигурност. Просто ви предавам думите му. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 10:05 Заглавие: |
|
|
| Според моите наблюдения има много "качествени" даскали по училищата и вузовете.Затова трябва да се четата много книги и истината да се търси по средата.Напрежението БЕ е много различно за различните типове транзистори.Например в базата на така познатия ни транзистор BU508 се подават импулси с големина 4-5 волта защото трябва да протече ток ампер и нещо,за да се насити ЕК максимално и да стане качествен ключ.Високочестотните "меза" транзистори работят в усилвателен режим при 650-750 миливолта,а "звуковите" при 450-550 миливолта.Има и още по интересни транзистори,но нямам време да разказвам. |
|
|
 |
Zdrav Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 11:08 Заглавие: |
|
|
Атанас Шишков е доста уважаван човек. Може би твоя доцент е имал в предвид нивото на което той пише. Шишков пише на по-достъпен език за начинаещите, защото ако започнеш от формулите и теорията в университета може да си останеш само с тях.
Вземи и прочети някое книжле на Шишков и ще видиш че не е толкова "опасен".
Едно допълнение. Имам впредвид старите му книги от едно време. _________________ Знанието е лично преживяна истина. |
|
|
 |
|