Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос към модераторите......

 
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> За форума и файлообменника - About the forum and eserviceinfo



Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Ное 2007
Мнения: 782
Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 10:54    Заглавие: Въпрос към модераторите...... Отговорете с цитат

Как мога да отговоря на неоснователни нападки и квалификации от страна на модератор след като, той самия заключи темата! Ще бъда конкректен: В темата--книжка за универсално ДУ. PILOT, за да бъда полезен аз преписах упътването за работа със самото ДУ. По-долу предопреждавам, че това съм прочел от самата книжка.Въпреки това, получавам остри забележки от модератора, че разсъжденията ми са меко казано погрешни. Нали темата е за начина на ползване на самото ДУ а не как работи принципно. Мисля, че по такъв начин отблъсквате учасниците във форума, които имат какво да кажат. Не ви ли умръзна да четете теми от рода на:--как да си сменя бушона на ТВ. а отговора да бъде:--провери си пощата. Ако това Ви допада, продължавайте в същия дух!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 01 Дек 2002
Мнения: 7774
Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 11:25    Заглавие: Отговорете с цитат

В общия случай действията на модератор и администратор не се обсъждат публично, а посредством лични съобщения се изяснява разногласието. Ако след това мислите че модератор си е превишил пълномощията - пак чрез P.M. до администратора. Ако не ви харесва и администратора - сменете форума. Все пак той плаща и "поръчва музиката" - т. е. дава насоките за развитие, тематиката и т.н.

Конкретно в темата е посочено защо и докога ще бъде заключена - когато се появи питащия. Да ти вметна че в България едва ли някой разбира повече от дистанционни от RC, та след като ти казва нещо значи е така. И е редно преди да твърдиш неверни неща да се вслушаш в съветите му и да прочетеш малко преди да твърдиш нещо.

Колкото до казването заради самото казване - нарича се флуд (flood) и във всеки форум се модерира. Форумът е предимно за специалисти и не може всеки, който си чопли носа с единия пръст и бърка в контакта с другия да дава акъл откъде върви тока. А някои съвети към неспециалист да пипа по високи напрежения могат да бъдат опасни за живота.
_________________
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 02 Май 2004
Мнения: 15426

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 11:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега ggg3,нека взема и аз отношение,въпреки че във въпросната тема не съм участвал изобщо.
Първо-от постовете ти личи че си опитен и ерудиран колега и добър специалист.Именно такива хора са нужни на форума.
Сега във въпросния случай колегата RC ти е направил малко по-остра забележка,дали основателно,дали не чак дотам основателно-няма чак кой знае какво значение.В интерес на истината стане ли дума за дистанционни и аз смятам че по-голям специалист от колегата RC в България няма.
Мисълта ми беше друга-недей да се впрягаш толкова,бре човек!
Аз ако тръгна да се впрягам на всяка забележка или нападка...Ами че аз на седмица все влиза по някой психично неуравновесен човек да го наречем.И пешкира винаги го обират модераторите-те са буфера.
Особено сред тийнейджърите дето идват да пускат тука разните фалшиви детински линкове дето като го отвориш и пише "Ти си прецакан" или "Как да правим пари от интернет-кашфиеста" или "писмо на щастието".Или разните дечица дето идват тука и се включват със спам,обиди,нагрубявания,че се е случвало и заплахи да има отправяни към други потребители.
Та на такивата като им изтриеш поста или заключиш темата-познай какво писмо получаваш след няколко минути на лични.То не са заплахи,то не са псувни.
Та по твоята логика,колкото псувни съм изял в тоя форум-трябваше досега да си метна въжето.
Мести си го в другия крачол и продължавай да пишеш тук,защото си човек наистина полезен за форума!
Поздрави.Божилов
_________________
Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Ное 2007
Мнения: 782
Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 12:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Г-н Божилов, благодаря Ви за хубавите думи, дано ги заслужавам! Като разумен човек, небих си позволил да отправям нападки към никого, камоли към модераторите. Знам, че сте знаещи и можещи хора, още повече, че познавам лично един от Вас. Личи си, че RC е капацитет в областа на ДУ. , това е безпорно, но се почувствах обиден, защото нямам вина за това, което пише в книжката на ДУ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 22 Фев 2003
Мнения: 13214

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 17:07    Заглавие: Отговорете с цитат

ggg3, тъй като аз съм в дъното на тази тема ще си позволя да взема участие в нея.
Оспорваното от теб мое решение съм го обосновал в заключената тема.
Автора на темата след като я пусна не благоволи повече да се появи и да прояви някакъв интерес (явен) към нея (за това разбира се може да има и някакви основателни причини), а самата тема се превърна в преливане от "пусто в празно" на две страници, поради следното:
-има няколко различни поколения на тези пултове (тук ще пиша САМО за оригиналните такива, а не "китайците") при които пускането на процедурата за "Autosearch" е различна!
Пример:

При тези три пулта има ДВЕ РАЗЛИЧНИ процедури!
При това са различни именно на двата вдясно които на пръв поглед са еднакви (разликата е в бутона "code?", който при най-десния не е с нормална височина, а равни с лицевия панел и един жълт надпис до бутона за нормализация).
Процедурата при единия е тази която описваш ти - натискане на въпросния бутон и задържането му докато светодиодчето не започне да мига, отпускането му и след това бързото му ЕДНОКРАТНО натискане отново, при което пулта влиза във въпросната процедура.
При другия процедурата е тази на "Коцев" - натискане на бутончето "code?" докато светне светодиодчето и след това в рамките на 2-3 секунди след неговото отпускане трябва да се натисне И ЗАДЪРЖИ бутона "off" за да се влезе в процедура за "автотърсене".
При това всеки един от начините е за "своя си" пулт и НЯМА да работи на другия в което може сам да се увериш (ако вече не си го направил).
Това, че темата е заключена по никакъв начин не ти отнема възможността да споделиш "своя опит" с питащия (той е регистриран както и ти) и съществуват възможностите за персонална комуникация с РМ или e-mail.
С това
ggg3 написа:
..... Ако се натисне бут. СОДЕ докато светодиода започне да мига и след това се отпусне и натисне на ново, при доближено до ТВ. ДУ. ,когато ДУ разпознае кода ,ТВ ще премине в ST.BY...
обаче ми е трудно да се съглася, че изказа ти е верен.
Това с доближаването също ме кара да си мисля някои неща Confused
Пак ще повторя - универсалния пулт (който и какъвто да е той) нищо не разпознава. Процедурата за автоматично търсене се заключава единствено в това, че пулта през определено време генерира командата за изключване от достъпните му кодове (в случая, защото има други универсални при които могат да бъдат запуснати с още две-три други "популярни" команди), а самото "разпознаване" се прави от процесора на устройството за което се търси код (дори не толко и от него по неговата реакция) и от този който държи пулта в ръцете си и преценява дали да спре търсенето или да продължи до следващия, съдейки по очакваната реакция на техниката.
Това е общото при всички универсални пултове с такава функция (а и аз май не съм виждал такива които да я нямат).
Начините обаче са различни, както и:
-при някои се вкарва код който инициира тази процедура (примери Ruwido, MAK)
-от къде започва да генерира кодове - от моментния който е вкаран или винаги от първия
-дали генерира една (или няколко команди) от всички заложени кодове или само от тези за избраното текущо устройство.
-възможност на определени бутони да бъдат вкарани "допълнителни" кодове по избор.
-процедурата по разчитане на кода на който е спряно търсенето.
-и т.н. .....



По отношение на забележките ти ще си позволя да ти напомня следното:
Цитат:
.......Приемате, че уебмастъра, администратора и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно.......
Избирайки Съгласен съм... вие приемате горепосочените условия....

Горния текст е от тук който всеки един регистриран потребител би трябвало да е прочел, след като се е съгласил и регистрирал.
По отношение на омръзването, то и на мен много неща са ми омръзнали до втръсване включително и неползването на бутона Преглед преди да са натисне Прати и отстраняването на елементарни езикови и граматични грешки ....
Смисъла на форума наистина е този който си посочил, но понякога нещата не са еднозначни или само тези които ние знаем и поради тази причина е добре когато сме категорични в нещо да имаме много сериозни основания за това.
Нямам нищо против теб и твоето участие и всичко това можеше да го изясним по друг начин (ако има какво да се изяснява) без да се отваря тема по въпроса, но избора е твой в случая.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 01 Дек 2002
Мнения: 7774
Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 17:38    Заглавие: Отговорете с цитат

И да допълня RC че освен трите на картинката оригинални дистанционни с трицифрени кодове поне аз разполагам и с още 2 различни с четирицифрени кодове със съответно жълта и червена (която по късно стана синя) книжки. Всичките Pilot Supertel. А има и едни със същото име и специализирани в определени марки.
_________________
Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 23 Ное 2007
Мнения: 782
Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Г-н RC, повярвайте ми знам отлично как работи принципно едно ДУ. Не успорвам нищо от това, което сте написал по повод принципа на действие на самото ДУ, но не това беше темата във форума. Мисля, че ще е най добре да спрем до тук. Благодаря на всички за отделеното внимание!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител


Регистриран на: 22 Фев 2003
Мнения: 13214

МнениеПуснато на: Съб Яну 05, 2008 18:45    Заглавие: Отговорете с цитат

ggg3, не те разбирам какъв ти е проблема!
Отвори цяла тема за да се оплачеш колко съм бил лош при което се опитах достатъчно подробно да ти обясня къде бъркаш в отговор на което получавам това:
ggg3 написа:
..... знам отлично как работи принципно едно ДУ. ..... но не това беше темата във форума. Мисля, че ще е най добре да спрем до тук. ....


Както желаеш, но досега всичко което си написал по темата е от сорта на
ggg3 написа:
...повярвайте ми
....оспорвам
....Мисля, че преди да се включим в дадена тема, трябва да сме до някаква степен подготвени
....Kaто разумен човек, Ви призовавам да спрем взаимните нападки. Мисля, че форума няма нужда от тях. Колкото до самото ДУ.,ще се опитам да обясня за какво става дума:
....Моето ДУ и книжка са като вашите а начина на работа с него съм прочел от самата книжка, която е на английски. С интерес научавам за вашия метод на работа.

Каква е темата според теб?
Не разбра ли, че само по външен вид не става?
....
....
Вече ти обясних веднъж, че нямам за цел да поставям под съмнение твоите способности, ако това беше така, то след този твой пост (примерно)
ggg3 написа:
.... Това ме кара да мисля, че това са опции на твърдата памет. Ето опците за 100HZ. NVM PAG-00 00 05/ POS00 00 05/ VAL 00 00 05.
бих те попитал какво според теб е "твърда памет" и какво означава абревиатурата NVM - Non-Volatile Memory и за какъв тип памети се употребява?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> За форума и файлообменника - About the forum and eserviceinfo Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Translation by: Boby Dimitrov