| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 9:39 Заглавие: тв.NOKIA 6355VT-за 6.5 |
|
|
| Процесор SPL21-R02,памет 2404,видео ТДА8366 и MSP3400. тунера е temik2002phc по I2C шина. Сменях пафа пробвах и със двата вида звукови, но въобще втора м/ч 6.5 не се появява.Може ли този тунер да е скопен и заменя ли се със някой друг.5.5 си е нормална със стерео. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
kaloyan Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 19:03 Заглавие: |
|
|
| колега пробвай с квази паралел. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 19:19 Заглавие: |
|
|
| Тук през три дена има няма някой запита за звук на 6.5 за внесени отвън телевизори с MSP-та.80% от питащите искат "дъмпове" на паметите.Според моя скромен опит,това че телевизора е с мултистандартен саунд процесор не е никаква гаранция,че производителя си е направил труда да го инсталира като такъв.Напротив за икономия обикновено не се прави.За това се поставя най обикновена конверторна приставка 6.5/5.5,ако е стерео телевизора и приставка и "павче" за нашата лента,ако е моно.От 15-тина телевизора,които съм озвучавал с MSP-та(не казвам че са много) само един беше мултистандартен и превключването си ставаше в достъпното за всички меню.Понякога гарантирано работеща приставка не става добре,тогава е нужно просто да се съгласува по импеданс с резистор 510-1000 ома към маса.И тогава ако не става иде ред на квазито,но аз ги отбягвам,защото винаги вкарват някакви кривки и шополения в звука и язък за хубавия стерео телевизор.Ако някой е успял все пак да накара с презапис на паметта такова MSP да "проговори" без да пипа хардуера,нека сподели ще ми е много интересно. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 20:04 Заглавие: |
|
|
| Аз се занимавам предимно със тв. внесени от западна европа и ако ставаше така както ми давате насоки нямаше въобще да пусна темата.Както вече писах пробвах и със квази и обикновенна.Сменях пафове имам ги на различни производители, но не се получава.Въобще не се появява звука на втора м/ч 6.5Mh. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 21:30 Заглавие: |
|
|
Ето как колегата Токио си е решил въпроса
Благодаря на всички, които се отзоваха по темата ми. След намирането на пълното сервизно описание на този телевизор и след внимателното прочитане на всичките 107 страници, аз разбрах, че нищо не мога да разбера. Първо смених стереодекодера MSP3410 с MSP 3400, който е без системата НИКАМ, но с MSP 3400 нямаше никакъв звук. Започнах опити с различни звукови приставки и открих, че телевизора заработва на 6,5 MHZ когато се даде на късо кондензатора, подаващ аудиосигнала на 58 крак на MSP-то. Така телевизора не само говори на 6,5 MHZ, но и започна да опознава и стереопрограмите. С две думи всичко стана както трябва да бъде и то без смяна на ПАФ-филтър и без добавяне на никакви елементи, макар телевизора да е оригинално само на система B/G. Нямам никакво логично обяснение за това, но вече няма значение, защото си реших проблема
така Токио си е решил проблема.Пробвай дано се получи. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 20, 2005 22:18 Заглавие: |
|
|
| Това откритие хем си го записах във наръчника ,но не съм го пробвал.Утре ще му е ден. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 21, 2005 11:31 Заглавие: |
|
|
| Добре де този кондензатор не е ли сложен за постояннотоково развързване на двете страни,не се ли рискува така?. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2005 17:27 Заглавие: |
|
|
| към 27 крак през 3.3к +5в и тв стана мулти отвсякаде. |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Съб Яну 22, 2005 17:59 Заглавие: 6355VT |
|
|
bamze,
Aко ТВ е още при теб,моля провери какво е напрежението на 24 пин на MSP-то и дали идва от 33 пин на SPL21-R02.
Благодаря предварително. _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
|