| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 10:26 Заглавие: Видео Goldstar VCP-4200P набира лентата |
|
|
| Здравейте .Никога не съм се занимавал с ремонт на видео но това е на внучката ми и нали разбирате че няма как да и откажа.Видеото е Goldstar VCP-4200P и проблема е не че набира лентата а когато я вадя касетката то тя излиза но лентата остава по ролките неприбрана.Иначе като го пусна си работи нормално само при ваденето го имам тоя проблем.Има само един ремък и той е здрав не е хлабав.При натискане на бутона за вадене на касетата зе чува едно прещтракване по зъбчатките и лентата не се прибира а остава.Зъбните колелцета са здрави и няма изронени зъби.Дайте някакъв съвет какво да проверя.С уважение Коцев. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 10:44 Заглавие: |
|
|
| На средата под съединителя има едно колело с гумена фрикция,която се е вкоравила.Трябва да я замениш с нова при това с много точни размери.Временно можеш да я изтъркаш с фина шкурка и да я почистиш с коресилин,но това е много временно. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 11:00 Заглавие: |
|
|
| Понеже не съм в час с тия термини предполагам Стойчо че говориш за това зъбно колело което е на оста която се върти от ремъка.Сега като го огледах още по внимателно забелязах че на него зъбите за изедени и не може да върти другото което опъва лентата.Просто го пуснах без касетка и тогава при ваденето ясно се вижда че не зацепва.Сега ще го разглобя да го извадя гледам че оста има две шайби като зегерки мисля че от там ще го разглобя.А само такива зъбни колела продават ли се ? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 12:02 Заглавие: |
|
|
| Тук при бате Наско Колев имаше...май и при Светла има... |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 13:32 Заглавие: |
|
|
| Благодаря Стойчо .Ще кажа на зет ми той е в София на работа да отиде при Светла. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 13:38 Заглавие: |
|
|
| Трябва да носи стария съединител,защото по описание едва ли ще му го дадат. |
|
|
 |
auviteh Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 21:03 Заглавие: |
|
|
| Със изтъркване на фрикцията със по грапава пила и почистване със спирт става като нова.Тябва да се почисти и другата ролка по същия начин.Така възела ще изкара повече от нов.Но мисля,че проблема при теб е в позиционния ключ.Виж при прибиране на лентата дали се завърта капщан мотоа,ако не,позиционен ключ.Тези с гумените фрикции са модел 4100 и са с дръжка.При тях е възможно да е от фрикцията. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 21:15 Заглавие: |
|
|
| Коцев акотвоито е от тия с дръжката ще ти пратя каквото ти трябва от механиката но фрикции незнам от къде ще намериш нови или поне читави само дай адрес и викам спидито |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 21:39 Заглавие: |
|
|
| Сбарвате ме много неподготвен.Първо незнам какво е фрикция какво е позиционен ключ.Това което констатирах е следното пиша го с мои термини както го аз разбирам и ви моля за извинение ако пиша глупости.Като свалих металния капак отдоло на видеото се вижда по средата само един ремък който задвижва тъй наречения съединител и именно зъбите на това колело са изедени по средата и едвам опират до зъбите на другото колело което според мен задвижва осите които влизат в касетката с лентата и в зависимост на коя страна искам да превъртя лентата то това колело зацепва ту едната ос ту другата.Като гледам едва ли може да се пили това нещо а другата зъбчатка е добра.Тук в нашите магазини я няма но ще я дам на зетя да потърси в София. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 24, 2005 21:45 Заглавие: |
|
|
| Видеото не ес дръжка. По нов модел е . |
|