|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 16:11 Заглавие: |
|
|
| Bundy написа: | той е с едно универсално. Ама е нямало батерии сумати време и затова и кода го няма .Ако някой знае точния код за този модел да си признае . |
Без да си казал какво е аджеба това универсално дистанционнно (или да си му дал снимка)-само баба Ванга. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 07, 2008 16:25 Заглавие: |
|
|
Чакай сега,едно по едно.'Загряват' е много относително понятие.Нормално е да греят,но не и да прегарят Ти зацикли в първична,а може проблема вече да не е там.Това което трябва да направиш:
1.Оправи всички спойки,по цялата платка,не само в първична.Особено в частта на развивките-ТХО,околни елементи,вертикално.
2.Премери напрежението в точка P6,след резистора 3506.Масата спрямо минуса на входния филтровак.Трябва да е точно.Ако не-докладваш.
3.Ако високото ти е коректно,започваш да мериш след ТХО-+160v към видеоусилватели,+14v.Мериш спрямо маса във вторична-например тунер.
4.Ако по точка '3' всичко е наред,мериш във вторична след импулсен траф.Имаш три напрежения.Имаш +9v,+8v,+5v.Мериш спрямо маса във вторична-например тунер.
Докладваш.
Ремонта постепенно се усложнява,но ти си тигър,ще се справиш. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 11:22 Заглавие: |
|
|
| Bundy написа: | | Измерих и напреженията в точките P2 и P6 и се оказа, че не са такива каквито трябва да са според схемата (P2 - 50V DC, P6 - 95,7V DC). Според моите измервания и двете са около 33V... Явно проблема е някъде тук. |
| Bundy написа: | | измерих следните напрежения: P2=76, P6=76V. Интересното е, че напреженията в P2 и P6 са равни. | | Bundy написа: | | P2=125V Мисля че има проблем с напрежението в точката P2. | Остави точката Р2 на мира, напр. в нея не може да е 50V. Р2 и Р6 са накъсо по постоянен ток и това, което мериш е нормално. Сигурно ти е грешна схемата. Обърни внимание на това: | Bundy написа: | | P8=4V (10,2), P9=5V (OK). |
| Bundy написа: | | P8=10,2V, P9=9,5V (а трябва да е 5,4). | Не пускай ТВ-то преди да си оправил нещата около стабилизатора на 5-те волта Т7505, че с тези 9,5 волта на процесора (както показва пет червени нули, не тръгва на Sby и не приема команди от дист.) така ще види пет звезди посред бял ден.  |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 12:30 Заглавие: |
|
|
Чакай,не го притискай че ще се обърка.И според мен работи по друга схема или нещо бърка като пише.То ако имаше 10v на процесора отдавна да е изпънал крачетата,така си мисля.Да провери първо захранващите напрежения +150,+160 и +14,после ще стигнем и до 8v на видеото,5v на проца и т.н.Тук с кадифени ръкавици трябва,не го шашкайте. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 22:17 Заглавие: |
|
|
Днес имах малко работа и инямах време да човъркам, но утре ще продължа. Но преди това ще покажа какво снимах когато за пръв път се появи картина:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=5122420
След като направих последните промени обаче нещата малко се промениха към добро може би . По едно време , когато ТВ-то реши да се включи, му ръчнах кабелната и се появиха 4-5 програми които ту работеха добре - ту не, но без авук. От бутоните от пред можех да настройвам цвят, контраст и т.н. както и усилването на звука, но не можех да влезна в менюто от където се търсят програмите и се правят останалите неща. Освен това забелязах, че когато натисна два бутона едновременно звук се появява, но кагато ги пусна - изчезва. Не знам това колко ще помогне, но реших да го напиша, защото така или иначе днес друго не съм свършил  |
|
|
 |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 14:58 Заглавие: |
|
|
Вече започнах да меря напреженията с 3 уреда по два пъти, за да съм сигурен. Успях да направя следното: пооправих спойките; измерих напрежението в P6 спрямо минуса на филтрака, което се оказа 105V; измерих напреженията в точките L1=145V (OK), L2=13,7V (OK), L3=41,5 (ОК), L6=10V-спрямо маса във вторична - тунер (а трябва да е 0,5V), L8=10V (OK), L5=14V (а трябва да е 1V), в L7 уреда ми взе да пищи, но успя да измери 116V;
F3=16V (а трябва да е 5V), F4=2,4V (2V);
P8=11V (10,2V); в точката P9 напрежението е 7,5V, в случая когато не се появява картина и 10,5V - когато се появява, а трябва да е 5,4V.
Не знам дали е нормално, но 4и 5 крак на 5500 са на късо.
В крайна сметка според моите измервания проблемни се оказаха напреженията в точките P9, L6, L5, F3, F4.
Импулсния траф би трябвало да е 5500, но не знам къде точно трябва да измеря +5V, +9V и +8V  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 12:08 Заглавие: |
|
|
S значи, че ТВ-то е в серв. режим. 2.0 e софтуерната версия. 0019 означава, че ТВ е работил 25 часа след последната смяна/изтриване на паметта. I/UK означава, че ТВ-то е на англ. система (само UHF без звук). 00000 означава, че кода за грешките е нулиран. Ако процесора е жив, ще ти трябва дист. за да смениш системата и да излезеш от серв. режим.
| Bundy написа: | | L6=10V-спрямо маса във вторична - тунер (а трябва да е 0,5V), L5=14V (а трябва да е 1V), в L7 уреда ми взе да пищи, но успя да измери 116V; | Това се гледа с осцилоскоп, а не с уред. И защо мериш спрямо тунера? Не виждаш ли разделителната линия, че тези точки са в горещата част?
| Bundy написа: | | в точката P9 напрежението е 7,5V, в случая когато не се появява картина и 10,5V - когато се появява, а трябва да е 5,4V. не знам къде точно трябва да измеря +5V | +5V трябва да измериш в точката Р9 спрямо масата на тунера Това е захранването на процесора и паметта. Още ли не си намерил стабилизатора 7505? Черен е, с три крака и се нарича транзистор. На колектора е точката Р8, на емитера е Р9, а третият му извод се казва база. Та какво е напрежението в тези три точки спрямо масата на тунера? |
|
|
 |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 17:52 Заглавие: |
|
|
Аз наистина казах, че имам малко знания все още, но не са толкова малко че да не знам какво е транзистор, колко крака има и как изглежда .Благодаря все пак. Иначе напреженията на емитера, базата и колектора на 7505 спрямо масата на тунера са съответно: Е - 7,4V (в случаите когато няма картина) и 10,5 (когато има), Б - 10,2V и в двата случая, К - 11V и двтата случая. Предния път забравих да спомена, че измерих 7505 (BC548B) и е здрав. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 22:48 Заглавие: |
|
|
| Bundy написа: | | напреженията на емитера, базата и колектора на 7505 спрямо масата на тунера са съответно: Е - 7,4V (в случаите когато няма картина) и 10,5 (когато има), Б - 10,2V и в двата случая, К - 11V и двтата случая. Предния път забравих да спомена, че измерих 7505 (BC548B) и е здрав. | Виж колко волта има на ценера за 5,1V в базата. Не трябва прехода В-Е да е повече от 0,7V. Ако на базата има 10,2V, а на емитера 7,5V означава че прехода В-Е на Т7505 със сигурност е свирнал и ще трябва да го смениш, нищо че си го измерил. Засега не ми е ясно как процесора работи на 10 волта. Дай линк към схемата, по която гледаш. |
|
|
 |
Bundy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 11, 2008 0:38 Заглавие: |
|
|
Ами уте ще сменя 7505 да видя какво ще стане. Ето линк към схемата която ползвам:
http://telemaster.info/download.html?id=1494
Използвам по-често djvu фаила, защото ми е по-лесно.
Интерсното е, че при всяко пускане на телевизора едното от напреженията е различно и той или тръгва с черен екран или с картина. Не знам дали има значение, но в случая когато работи напрежението между базата и емитера на 7505 е 0,3V, a когато екрана е черен това напрежение варира - един път е 2,7 V, а друг път - 1,2. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|