Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с LCD Sony KDL-32S3000

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 8:03    Заглавие: Проблем с LCD Sony KDL-32S3000 Отговорете с цитат

Здравейте!Ако може някой да помогне става въпрос за вързване на PC към LCD Sony KDL-32S3000 посредством кабел DVI към HDMI, в един приятел работи отлично със същия LCD в нас не тръгна Sad мислех да не е проблема в кабела или PC то но ги занесох във тях и си тръгнаха от раз:) но в нас на моя ТВ непроработва,както и неговия PC моя ТВ не тръгва!сменях кабели видеокарти драйвери какво ли не и пак нищо....
LCD са еднакви модели еднаква ревизия , софтуера им е един и същ, купени са от едно и също място с 2-3 дена разлика!Ако някой мойе да помогне много ще съм му задалжен Smile
Върнете се в началото
tchav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 10:17    Заглавие: Отговорете с цитат

За всеки случай да припомня, че само на единия HDMI можеш да включиш DVI с преходник. Сравнете настройките на двата телевизора. Другото е сервиз.
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 10:23    Заглавие: Отговорете с цитат

В меню настройка РС трябва да има функция -нулиране, която връща ТВ. към заводските настройки. Ако не сте го правил, опитайте.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 11:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвал съм на 3 те входа на HDMI и на 3 те едно и също т.е. не тръгва ,а на комшията си тръгва и на 3 те няма значение къде го включиш!правил съм му ресет на всички настройки!обаждах се в сервиза и оня ми каза ами ще го отворим да видим...пък аз се занимавам с електроника от доста време и точно тоя сервиз съм ги виждал как "работят" и някак си не ми се дава на ремонт при тях,мисля да пробвам с DVD c HDMI Out и да видим дали тогава ще тръгне?! Защото на другото сони където варви от 4-5месеца нон стоп той го ползва вместо монитор... странното е че като му дам да си търси HDMI устройство и казва не са открити! а в тои момент се вижда PC to през HDMI то?!
Върнете се в началото
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 13:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не опитате в сервизен режим да проверите дали има регистрирани грешки, както и да проверите версията на HDMI. Ако не греша , шасито на ТВ. е SA1E . Ако има грешка, се изписва Е07.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 13:52    Заглавие: Отговорете с цитат

ggg3 написа:
Защо не опитате в сервизен режим да проверите дали има регистрирани грешки, както и да проверите версията на HDMI. Ако не греша , шасито на ТВ. е SA1E . Ако има грешка, се изписва Е07.

За сервизен режим не бях се сещал..сега ще се разровя но защо другия работи перфектно не ми е ясно?! и защо другия като работи дава че няма закачено HDMI устройство а работи взех да си мисля че софтуерно неможе да разбере че компутера е HDMI устройство... има нещо което не е мн наред мислех да е от кабела но купих да не казвам много качествен щото на всички им е ясно че цената им е много висока но пък не е от тия по 30 -50 лева.. макар че и с тях и с този по скъпия неможах да открия разлика! .... всичките пинове са сложени т.е. свързани!Сега ще се разтърся за сервизен код за ТВ то..
Благодаря за отговорите Very Happy
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 13:57    Заглавие: Отговорете с цитат

самоче сега се сетих .... той е със сервизен порт на задния панел и май мойе да няма сервизен код.... а да е със софтуер и кабел което е доста лошо за мен Sad
Върнете се в началото
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 14:54    Заглавие: Отговорете с цитат

ТВ. има серв. режим в който може да се влезе с ДУ на ТВ , но то трябва да е оригиналното (RM-EDxx) За съжаление в повечето случаи се продават с универсални. В серв. има отделно меню HDMI в което може да се промени версията на HDMI, както и да се видят и грешките. Мисля, че знам начина на влизане ако се регистрирате ще ви пиша на лични. Колкото до серв. порт , той се използва като радикална мярка.
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Мар 16, 2008 22:49    Заглавие: Отговорете с цитат

ами дистанционното ми е точно каквото трябва:) RM-ED009 , много се надявам да тръгне тъй като съм го взел точно за това иначе "цифровата тв" си е м/у другото много ми хареса как се вижда от комп. пък и няма да слагам монитор!:)надявам се скоро да пратиш кода да го разчовъркам Smile
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 17, 2008 11:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Писах на лични.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети