| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 18:49 Заглавие: |
|
|
По няколко паралелни 7815 и 7915 или LM317/337 с по наколко трансистора... Схеми на стабилизатори - много има. Трафа - такъв от аудио система за домашно кино например, напоследък откакто имат ДУ и други екстри има все повече бракувани и хората ги разпродават на смешни цени  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
danstef Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:16 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | По няколко паралелни 7815 и 7915 или LM317/337 с по наколко трансистора... |
!!!!!?????!!!!! Извинявай, но би ли показал схема или линк към такава.... защото аз такова нещо да си призная честно не съм виждал! Хммм 7815 и 7915 в паралел........ яко, но нещо не ми се връзва!  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:42 Заглавие: |
|
|
| Пепи сигурно ли е че трябва да са стабилизирани ,повечето от тези пултове си имат вътрешни стабилизатори ? |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 20:19 Заглавие: |
|
|
| Не съм виждал пулт с такава консумация . Аз също мисля , че ако е така , то стабилизаторите са вътре . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 20:53 Заглавие: |
|
|
За този пулт няма информация никъде и неговото си захранване липсва.Освен това е направен така че да видиш какво има вътре трябва да свалиш хиляди винтове .Преди това е бил при едни колеги които видяли кави са му напреженията и като ми споделиха как са го събирали после на мен направо ми се отщя да го отварям.Разработката му е доста архаична и като си спомня по колко операционни усилватели слагаха на времето за нищо и никакво за това съм му предвидил малко по голяма мощност .Трябва да се има предвид и друго ,че ако това нещо работи професионално копчето ще бъде на мах и в кой знае каква среда ще работи, за това захранването трябва да бъде държеливо.Сега знам че ще се навъдят много професори дето не са виждали професионална техника през живота си .Човека дето не виждал пултове с такава консумация да се позаинтересува още малко.Лошото е че циганите ми ограбиха раковото а от там все щях да измисля нещо.За това предпочитам нещо готово. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 21:58 Заглавие: |
|
|
Подобна консумация е абсурдна при пултовете от този тип, които са без вградено стъпало. Разбира се, тези със стъпало имат собствено захранване, както и по-високи напрежения за силовата част. При голяма част от тях ако се нуждаят от външно такова то е в рамките на едно-двуполярно променливо 12-18V от което си стабилизират за ОУ-тата и ако имат нужда от по-малко за останалата електроника.
За да не кажеш, че не съм виждал професионални пултове, ето например два от тези, които в момента са ми под ръка в къщи и са по-сериозни и големи от показания и при които консумацията от мрежата НЕ надвишава 30W! Сам си сметни за какво става дума.
Малкия не се сдържа да мръдне плъзгачите по време на снимката.  _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 22:31 Заглавие: |
|
|
| Пепи, смея да твърдя, че през мен са минали доста професионални пултове, в това число с повече канали от посочения от тебе, и аз също не съм срещал пулт с такава "юнашка консумация".Бих те посъветвал да провериш дали тези токове наистина са такива, за да не правиш излишно сложен и мощен изправител. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 22:34 Заглавие: |
|
|
Ето почна се.Предлагам за проф.техника и дали това което сте показали е такава да го направим в друга тема.Тук ясно съм написал какво ми трябва. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 23:09 Заглавие: |
|
|
"Сега знам че ще се навъдят много професори дето не са виждали професионална техника през живота си..."
Защо бе Пепи ? Опитах се да ти помогна . Даже щях да ти предложа сервизна документация на " професионални " пултове TASKAM , OLYMPIA и PIONEER . Но като не щеш ... |
|
|
 |
|