| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:17 Заглавие: Замяна на BU808DFI |
|
|
Колеги. Поради липсата на читави транзистори на пазара, бихте ли ми казали какво може да се сложи на негово място. Писна ми да давам пари и като ги сложа греят като печка.
Последния ми случай е с един Паладиум. Грее ли грее, а телевизора си работи нормално. Кондензатора на +B е сменен. Отиват му 100 волта и пак грее. Сложих му допълнителен радиатор - доста дебел и голям и пак същата работа. Дори като поработи един час започва да измества картината на ляво.
Имах проблеми с такъв транзистор при едно нео и накрая му сложих BU508D и заспа. Само че там тръгна и работи и до днес, но сега се чудя какво да правя. Това чудо грее дори със закачено електронско ТХО за проба, като съм откачил дори отклонителната система.
Мерих консумацията на +В напрежението и се оказа 0,5 ампера. напълно нормално според мен.
Няма ли нещо за замяна на тия боклуци? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:20 Заглавие: |
|
|
Защо не свали от работещ телевизор такъв транзистор, за да се убедиш, че не пропускаш нещо? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:22 Заглавие: |
|
|
Нямам нищо такова под ръка.
Но при положение, че му се подава 100 волта и дори без всякъв товар на ТХО то и с изпробван товар ТХО едва ли пропускам нещо. |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:22 Заглавие: |
|
|
| мисля че колегата е прав-пропускаш нещо,за да грее ,значи не е в режим-аз съм сложил поне 200-300 такива и не съм улучил на менте |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:25 Заглавие: |
|
|
Незнам. Смених всичко покрай него. При пускане работи всичко нормално. Работи 15 минути и вече може да се пържат яйца на него.
Лошото е че и стария доста е грял съдейки по платката.
Последната промяна е направена от ivo1 на Вто Мар 18, 2008 19:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:26 Заглавие: |
|
|
| В базата имали електролитен 10мкф ? Ако има смениго |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:28 Заглавие: |
|
|
Изместването на хор.фаза,придружено с греене на транзистора си е много чест признак и на електролита в базата.Не е задължително да е менте транзистор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:33 Заглавие: |
|
|
| Ейй, живи и здрави да сте. Много ви благодаря. Смених кондензатора и спря да грее. Не се съмних в него, защото гледам работи. За друг път ще знам. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:35 Заглавие: |
|
|
Колко ли теми има в тоя форум за тоя пуст кондезатор? Ама никой не си прави труда. Аз вече не вярвах, че има някой да не го знае. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
ivo1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 18, 2008 19:40 Заглавие: |
|
|
Ами потърсих с търсачката и не можах да намеря. Може би не съм търсил правилно.  |
|
|
 |
|