| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 20:11 Заглавие: |
|
|
Има развитие по случая. По думите на клиентите на едни програми телевизора има звук, а на други - не. Понеже става въпрос за програми, които са на 6.5 Mhz, a при мен няма такива освен K1 и бТВ, на които си работи ОК, аз им върнах сумата за ремонта. Остава обаче учудването ми, че става така - на едни програми да има звук, а на други - не!  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 21:20 Заглавие: |
|
|
Какви ПАВ-филтри ползваш-да не би те да ти правят някакви въртели? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 22:12 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Какви ПАВ-филтри ползваш-да не би те да ти правят някакви въртели? |
Абе да ти кажа нямах никакъв и свалих от едно шаси, дето е имало звук на 6.5 - един скапан от гръм Vestel, не помня шасито (P.S. 11AK19P5). Но с него веднага излезе с квази паралелната звук на нашия стандарт. Само дето изчезваше както писах 5.5. После добавих ПКФ-а и на антена на 6.5 беше ОК, също и на кабелната, която при мен изцяло е на 5.5. Само че при тях не е така кабелната и излиза друго. Абе, отписах го така или иначе, но заради протокола както се казва описвам случая... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 22:16 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | | Но с него веднага излезе с квази паралелната звук на нашия стандарт... |
Ако слагаш квазипаралелна няма нужда да се сменя ПАВ.
Квото е-кофти работа,че си изпуснал клиента.
Вземи си за следващия телевизор дето се налага от малките чернички ПАВчета SD2902F и пробвай със тях-би трябвало да нямаш проблеми,въпреки че щом си свалял от шаси дето си има оригинално наш стандарт ПАВ-значи проблема не е до ПАВ-филтъра бил. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Вто Дек 18, 2007 22:18; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 22:17 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Ако слагаш квазипаралелна няма нужда да се сменя ПАВ. |
По принцип е така, но и друг път ми се е случвало с квазипаралелна да не излезе звук, докато не сменя и ПАВ-а. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 22:20 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | | По принцип е така, но и друг път ми се е случвало с квазипаралелна да не излезе звук, докато не сменя и ПАВ-а. |
Няма логика да е така-освен ако не вързваш входа на квазипаралелната някъде след ПАВ-филтъра.
Както и да е-здраве да е. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 22:22 Заглавие: |
|
|
Това е несериозно Нали това е целта на квазито да вземе изхода от тунера и да го сведе до втора междинна на звука И незнам как ги правите, на кабелна, на ефирно ,работи ,не работи. Аз монтирам всичко на генератор имам Ласпи 03 проверявам дали е добре и на двата стандарта и тогава слагам кабела с програмите.Щом го изкарам на генератора да е добре проблем нямам  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg
Последната промяна е направена от sacho на Вто Дек 18, 2007 22:22; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 18, 2007 22:22 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Както и да е-здраве да е. |
Много си прав. Да сме живи и здрави. Приключвам темата. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 9:12 Заглавие: |
|
|
Само да добавя нещо ,лентата на звука в кабеларката е много по тясна от тая в ефира,хеле пък на някои програми .Понякога в самите модулатори на кабеларките възникват броблеми ,ама ми се струва че на едно место я чепкахме тая тема. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 05, 2008 15:03 Заглавие: |
|
|
Извинявам се че повдигам стара тема ама това чудо ми дойде до главата и е горе долу по същата тема ,малко не съвсем .С дсруги думи като си избере програма с по ниско ниво на сигнала се налага с подобието на финна настройка в това шантаво меню да се донастрой за да може да се чува звука без пращене и никак не разбрах тази корекция как се запаметява това донастроиване.Т.в. то си е с оргиналното дистанционно. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|