| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kras1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 10:51 Заглавие: Проблем с пускането на Goldstar ck-20d62x . |
|
|
| Здравейте колеги.Някой има ли схема за Goldstar ck-20d62x (не можах да я намеря в нета). Прави ми парчета като не иска да се запусне от бутона- опитва се с леко съскане за 3-4 секунди и преминава отново в стенд бай. От дистанционното се запуска в момента, но преди да го погледна е бил отказал и от там. Проверил съм досега всички електролитни кондензатори и влошилите се замених, но без резултат.Благодаря за съдействието предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 11:01 Заглавие: |
|
|
| Виж дали това не е твоето шаси? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 11:32 Заглавие: |
|
|
Ако не е това дай състава на телевизора.
Отделно че номера на шасито вероятно го пише от страна елементи някъде покрай ТХОто...
И какво се разбира под това че си "проверил електролитните кондензатори"...
Те се сменят с нови,а не се проверяват. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
kras1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 12:17 Заглавие: |
|
|
| Ще проверя вечерта дали не пише нещо на платката, но забелязах на капака че няколко реда под модела пише РС51000033. А по въпроса за електролитните кондензатори имам уред даващ 100% състоянието им. Така че които са ОК няма нужда да се сменят. |
|
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 13:04 Заглавие: |
|
|
Щасито написано и от страна спойки под ТХО. _________________ Димитър |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 15:22 Заглавие: |
|
|
Към този модел има опция "CHILD LOCK" и ако е на ON тогава не се пуска от панела.Става със дистанционото(виж дали е на ред)
CK-20D62X Gold Star
MCU: GS8434-01C -512S 523B66E  _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 16:32 Заглавие: |
|
|
Малиии тук дисертация ли ще се пише или телевизор ще се оправя.Вместо .....ама хайде.......За да може и по непросветените да расъждаваме по този ремонт може ли поне да напишете състава на телевизора и какви вторични напрежения се получават след като го запуснете и мине пак в дежурен режим.Оптвали ли сте да разкачите Б+ и да натоварите захранването с 75вт.крушка и какво напрежение се формира там.Премерихте ли и какви напрежения се формират след стабилизаторите.Кондензаторите да ги оставим настрана. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 17:44 Заглавие: |
|
|
Темата се се запътила със страшна сила към говорилнята. Шасито още не е написано, състава също. За търсене на схеми си има друго място.
Ако не се редактира първия пост както трябва - направо отива там. И се радвай че все още нямаме "корзина" както при руснаците. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |
kras1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 19:25 Заглавие: |
|
|
Току що се завърнах и се загледах под ТХО. Наистина (макар и размазано) пишеше че РС-31А, което и шасито. Така че RC е прав и му благодаря. Сега ще се разровя по пороблема. ............................................................................................... Така, наистина се оказа че е бил заключен - още един пример за това как проблема е простичък, а ние си мислим за кой знай какво. Уважение и благодарности към tomazo !
Остана да го тествам 2-3 дена, защото по принцип имаше оплакване, че въобще не тръгва. Но както и съпругата ми се е обедила, много често при майстора техниката я хваща страх и не си показва дефекта. Е истината всички я знаем, че или не е бил натиснат добре бутона на дистанционното, или между другото съм оправил някоя спойка, без да знам. От мен толкова по темата. |
|
|
 |
|