| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 10:33 Заглавие: Grundig CUC7350-разпънал по вертикал |
|
|
Първи проблем разпъване по вертикала наложисе да сменя кондензатора C53016 които е със оргинална стоиност 0.33 микро фарадо до стоиност 1 микро фарад за да може да се разпъне до краи няма опция в сервизното меню за разпъване.Като вартя ферита на бобиана L53012 се разпъва много леко резистора R53012 e със стоиност 820 ома.
Втори проблем къдрене на картината при таблиза или текст с много букви дишане на цялата картина като пулсации при динамичен образ
(стрелба взрив не се смеите сериозно много дразнещо е)Така измерени са следните напражения които съм ги настроили по сервизно описание +А преди да го направя по схема беше 117 волта сега е 130,
+С не сам го мерил преди сега е 200волта +В не съм го мерил.+D и преди и сега е 16,8 волт.Правими впечатление че така настроените напревения маи не са така защото се получават цветни питна по кинескопа.Кинескопа е Philips 21".
Трети проблем с едно напрежение което по сервизно треябва да е 45 волта и на самата платка си го пише но в моя случаи е 39,3 волта.Става въпрос за захранващото напрежение на TDA8356 които е за вертикалното отклоненеи.Възможно ли е това дишане да се пoлyчава имено от това не съответствие на напрежениата.Другото което е че на схемата са го дали че излиза от крак С на тхо-то ама не а от крак F възможно ли е да има проблем с ТХО-то.
ТХО 29201-031.62
Напрежения на 50крак на TDA8374 стенбаи 1,2 включен 2,8 волта
Не се включва защита
Последната промяна е направена от Bengata на Чет Апр 17, 2008 10:41; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 10:38 Заглавие: |
|
|
Какво му е правено на този Grundig че нали преди време беше пускал една тема за същото шаси,после вчера беше пуснал още една-та това все за същия телевизор ли иде реч?
Коригирай си и заглавието. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 10:40 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Какво му е правено на този Grundig че нали преди време беше пускал една тема за същото шаси,после вчера беше пуснал още една-та това все за същия телевизор ли иде реч?
Коригирай си и заглавието. |
Да за съжеление е същия незнам какво е правено |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 10:48 Заглавие: |
|
|
Е аз ли да знам какво му е правено вместо тебе?
Да почна с най-тъпото-сигурен ли си с уреда с който ги измерваш тия напрежения-щото много голям "разброс" нещо
Там беше писал че е сменяно ТХО,после в следващата тема че имаш проблеми с L53001 сега последно на колектора на транзистора кво има сложено?
Уф чакай да ти коригирам аз заглавието че ти си го коригирал "от трън та на глог"-целта е като види човек темата да знае за какво ще се говори вътре в нея-такива заглавия само името на телевизора или думичката "проблем" в заглавията са недопустими.
И последно -по какво е разпънал този телевизор-
по хоризонтала
или по вертикала
Щото бараш кондензатора последователно на ХОС да регулираш-пишеш че е
| Цитат: | | разпъване по вертикала |
А иди разбери... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 11:26 Заглавие: |
|
|
За да мога да го разпъна по вертикала трябваше да вдигна стоиноста именео на този кондензатор.Ако погледнете схемата ще видите че когато се маниполира L53012 се разпъва по вертикала.
Сигорен съм в уреда си.
Това с разпъването не е толкова важно за момента по важно ми е да успокоя картината. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 11:32 Заглавие: |
|
|
| Bengata написа: | | Ако погледнете схемата ще видите че когато се маниполира L53012 се разпъва по вертикала. |
Я пак,я пак?
Въртиш бобината последователно на хоризонталните отклонителни системи и с нея разпъваш по вертикала?
Много добре я гледам схемата-има и едно знакче до L53012 за какво аджеба служи тая бобина  _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 11:37 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Bengata написа: | | Ако погледнете схемата ще видите че когато се маниполира L53012 се разпъва по вертикала. |
Я пак,я пак?
Въртиш бобината последователно на хоризонталните отклонителни системи и с нея разпъваш по вертикала?
Много добре я гледам схемата-има и едно знакче до L53012 за какво аджеба служи тая бобина  |
Може да се смееш ама на мен не мие смешно точно това което съм написал точно това се получава сериозен съм
Чаки малко не се разпъва цялата а леко малко.Около 1 сантиметър кто в левия ъгал не е до края а в десния си е нормално.
опс бързата кучка нали знаеш.
Не съм догледал добре ще въран стария кондензатор които е 0.33
но как да я разпъна после като от сервизно то меню не може. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 11:57 Заглавие: |
|
|
+D=16v и 45v ти ги прави ТХО то.Ама 1 трябва да си сигурен в захранващите напрежения ,не само да се сменят кондерите ами и на осцилоскопа.Колко санта е кинескопа  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 12:00 Заглавие: |
|
|
Какво се получава бре човек-какво има да регулираш вертикала от редовата развивка.
За ВО си има съвсем отделни регулрировки от сервизния режим...
Нали ни мислиш че този телевизор няма как да му се регулира вертикалния размер-щото доколкото забелязваш тримери няма,и във сервизен режим викаш че нямало.Айде бе...
И ги пускат от завода както дойде-кой свил,кой разпънал,който е в много големи граници откат от точния размер-в казаня или на мангалите в Бангладеш...
Питах те нещо простичко и ясно-този телевизор същия телевизор ли е който се дискутира в предходните две теми,които теми незнайно защо зацепи...
Там се говори за сменяно ТХО,за това че си ручкал на колектора на транзистора на хоризонтала,за сменяни електролити и т.н.
Затова и те питах в момента какво има сложено на колектора на транзистора L53001-отговор така и не получих.
Захранването държи ли товароспособност?
На крушка колко волта?
Без крушка-колко волта?
На товар редова-колко волта?
Размах на РИОХ за отопление-колко волта,продължителност-колко микросекунди?
Филтражни електролити на захранавненето на редовата-сменени,несменени?
Баси колко много работи имало за проверяване и колко много изписах...
Ако и ти благоволеше да се размърдаш така лекинко и да провериш и да отговориш на всичко написано в тоя ми пост-вероятно ще си решиш и проблема.
И си оправи тва 1мкФ тангенсов преди да отвориш нова тема-що гори транзистора на редовата.
И не бързай да разпъваш от ксервизния режим-първо си оправи проблемите по телевизора-пък сетне....Със занижено захранващо на ВО-чипа няма как да го разпънеш.
P.S. | old4 написа: | Колко санта е кинескопа  |
Филипс 21 инча-той по-горе е писал-130волта трябва да е в тоя случай.
Толкоз си му е.Друге въпроса с товар,без товар колко е и т.н.
И оттук да си свали пълен сервизен мануал-
http://eserviceinfo.com/downloadsm/7692/Grundig_CUC7350.html
В 3 части е-сваля трите архива и тогава отваря.
Там е описан надълго и нашироко сервизния режим и кво има в него,кое,как и защо така... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Апр 17, 2008 12:25; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 14:49 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | Със занижено захранващо на ВО-чипа няма как... |
Възможноли е от там да идва и проблема с къдренето на образа и това дишане което се получава при динамична картина?
Другота гледам че по схема IC60030 e UC3842 a при мен е UC3843
не сам го сменял ас личиси че е сменяно. |
|
|
 |
|