| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 10:41 Заглавие: Търся програма за 3D моделиране на електронни схеми |
|
|
Има ли програма с която да симулирам електронната схема в 3D режим. След като начертаем схемата и платката да можем да налепим всички чаркове в естествените им размери и да видим как изглежда.
Адски трудно е да обяснявам на студенти които никога не са виждали транзистор или кондензатор на живо Че има и колежки които губят всякакъв интерес Няма оправия - като патета в калчища са.
За съжаление лабораторията е доста теоретично организирана.
Съществува ли такъв симулатор? Та дори и да струва бол пара, няма да e от моя джоб Благодаря предварително. _________________ Варна-Бургас-Варна
пишете само на [email protected] или ICQ-то
www.putfile.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chwor Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 20:12 Заглавие: |
|
|
ARES-a(PCB модула) от пакета на PROTEUS има 3D визуализация;
AutoTRAX EDA;
EM Designer;
Kicad;
Crocodile Technology 3D;
3D PCB visualisation engine from Altium;
Eagle3D;
......... |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 13:04 Заглавие: |
|
|
Относно Ares-a, работил съм с Proteus 6.7 преди 2 години и там имаше сямо 2D симулация. Може би говориш за 7. Ще я поогледам отблизо  _________________ Варна-Бургас-Варна
www.putfile.com |
|
|
 |
chwor Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2008 18:49 Заглавие: |
|
|
Не ми е ясно какво би трябвало да означава 3D симулация.
Програмите които съм дал имат възможност за 3D визуализация на платката, а някои от тях могат да извършват и симулация на схемата , по която е направена платката.
А Protel-а е 7 версия. |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 11:08 Заглавие: |
|
|
Да де 3D визуализация имах предвид. Намерих го в Proteus 7. Мерсаж голям за което  _________________ Варна-Бургас-Варна
www.putfile.com |
|
|
 |
sastst Нов потребител

|
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 21, 2008 8:54 Заглавие: |
|
|
Пффф кво приказваш, това на светлинни години пред протеуса.
Ако си виждал какк Proteus визуализира мощен транзистор (копче с два крака) - адски некадърно е направен
Но Eagle просото много много повече. Благодаря. _________________ Варна-Бургас-Варна
www.putfile.com |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Апр 21, 2008 13:06 Заглавие: |
|
|
Eagle колкото знам е направена с учебна цел... Нормално там да са обърнали повече внимание на тия детайли. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 21, 2008 21:37 Заглавие: |
|
|
Ако искаш "много яка" визуализация, сглоби си я на Protel (Altium Designer) и SolidWorks. Виждал съм комбинацията - убийствена е, ама е голяма играчка. _________________ Жица, на която не виждам двата края, не я пипам! |
|
|
 |
PET3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 22, 2008 7:16 Заглавие: |
|
|
Целта е студентите сами да сглобяват зададената им електронна схема и виждайки резултата да си правят сметка какво да очакват реално.
Вметка: Един колега още докато бяхме студенти беше намерил 3D симулатор на корабна машинна уредба със всичките и особености и аварии. Буквално като игра, ама само на PDF-че го зяпахме. Нямаше демо версия още Жалко че не мога да го питам за заглавието сега, на плаване е най-вероятно.
Сега тегля програмите PCB-CAD от списъка горе. Надявам се да се направя възможно най-добрия компромис между качество и удобство при работа. Който е работиил с AutoCAD знае каква е мъката да свиква с Proteus
Как се прави 3D визуализация на Eagle3D? Симулацията в pfd-четата беше доста добрар, но не знам как да стане на живо. _________________ Варна-Бургас-Варна
www.putfile.com |
|
|
 |
|