| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Staho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2008 10:09 Заглавие: TFT телевизор scott mtv70 -не свети дисплея |
|
|
Здравейте колеги попадна ми един TFT телевизор scott mtv70 проблема е че не му свети лампата на дисплея и не се вижда образ иначе работи има звук и като се вгледаш се виждат и образи>Точно до трансформатора на инвертора има два smd транзистора които така са изгорели че не се вижда нищо на тяхКажете ми моля ви какви са тези транзистори или с какви да ги заменя А в краен случай как да запаля тази лампа Благодаря ви и приятен ден
Коригирах ти заглавието Научете се как се оформят правилно теми-писано е многократно в правилата |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bengata Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2008 13:24 Заглавие: |
|
|
Даи една снимка на на инвертора на платката с трансформатора да видиме дали може да се измисли нещо с колко лампи е матрицата с 2,4 или 6 по броя на кабелите които влизат в тази платка ще разберем.По принцип на инвертора му трябват едно напрежени 12 и едно 5 но пусни снимка да го видиме не са само транзисторите а и с трансформатора ще има проблем.Не може да я запалиш по друг начин.Пекло е защото не са изчислени правилно.На една обща платка ли е всичко или инвертора е отделен.
Оп видях какво е това е 7" с една лампа еми прати снимка на инвертора пак ще видим |
|
|
 |
Silversound Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2008 17:34 Заглавие: |
|
|
Транзисторите са дарлингтони NPN ,1-2 А трябва да са бързи.
Сменях такива с някакви ВС-та но не помня какви бяха,тези оргиналните няма да ги нямериш никъде.
Порови се форума писал съм какви са но не мога да си открия темата. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2008 17:45 Заглавие: |
|
|
| Silversound написа: | | ...Порови се форума писал съм какви са но не мога да си открия темата. |
Ами прегледай си собствените мнения  |
|
|
 |
Staho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2008 21:27 Заглавие: |
|
|
| Ще го снимам ама незнам как и къде да кача снимките Иначе благодаря на всички за отговорите.Към лампата отиват два кабела Това предполагам означава че е с една лампа нали |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 29, 2008 21:29 Заглавие: |
|
|
| Staho написа: | | Ще го снимам ама незнам как и къде да кача снимките |
Така _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
|
|
 |
Staho Нов потребител

|
|
|
 |
Pepi Petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 6:58 Заглавие: |
|
|
| Нищо не разбрах от снимките но трябва да са 2SD1803 има ги в продажба,че са изгорели ясно но поне можеш да установиш какви са,би трябвало да са NPN. |
|
|
 |
Staho Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 10:02 Заглавие: |
|
|
По буквите които са останали на изгорелите транзистори и на друг такъв по платката може би е писало на тези изгорелите TE DKL не успях да ги разбера какви са но са NPN Колегата по горе ми писа за BC875 аз намерих BC879 Не е проблем ще взема и тези 2SD1803 По принцип няма значение за мен с кои ще е искам само да работи нормално и да не горят всяка седмица Успешен ден на всички желая |
|
|
 |
|