Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

телевизор SIESTA TV70-220 гори транзистора на захранването

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
www123
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 26, 2008 4:54    Заглавие: телевизор SIESTA TV70-220 гори транзистора на захранването Отговорете с цитат

Като включа захранващия ключ и веднага изгаря транзистора VT005 и предпазителя FS001 на импулсното захранване. Мерих транзистора на ТХО-то здрав е.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 26, 2008 12:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Малките транзисторчета-мериш-мързи ме да пиша пак едно и също-тука съм го писал вече няколко пъти кви са тънкостите при ремонта на тва захранавне-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=34652
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=19495
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
www123
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Май 28, 2008 9:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерих C015 прекъснал. Смених го сложих пак транзистор BU508A и предпазител и го пуснах. Пак ми ги изгори гадината ! Почвам да свалям един по един SMD транзисторите и да ги меря, макар че ги мерих на платката и нищо не забелязах. Преди време бях сменял VD030 (той е SMD) имаше проблем някакъв май с картината. Туй импулсно май е бая шибано.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 28, 2008 15:42    Заглавие: Отговорете с цитат

А за пускане през лампа не си ли чувал ? Иначе може да събереш шепа транзистори и да викаш - ей това захранване излезе много шибано!
Върнете се в началото
www123
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 07, 2008 17:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Свалих всички SMD транзистори и ги мерих един по един. Намерих VT004 частично оглупял. Купих го само че е BCP68-25 а по схема е BCP68 или BCP68-10. Сложих го и телевизора тръгна. Реших да почна да меря захранващите напрежения да видя дали са в нормата. Така включвах и изключвах телевизора 5-6 пъти. И към 6-тия път взе пък да не ми вкючва релето. Значи имам stand by и телевизора се командва от дистанционното ама релето нещо вибрира с някаква честота и не може да включи да подаде другите напрежения. Меря на катода на диода VD020 трябва да има 14V има ги ама нещо плава напрежението 12V до 16V. Друго което забелязах е че резистора R021 бая грее. Продължавам да ровичкам. Друго което забелязах че когато работеше до 6-тия път когато го изключа от дистанционното телевизора остава да си работи само променя индикацията на светодиодните осмици с две думи не изключва телевизора само май прищракваше релето.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 07, 2008 18:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Прехвърли всички електролити по захранването с нови,и по вторичните вериги филтражните също.Имал съм точно същия проблем преди години но вече не помня от кой кондензатор излезе-било е преди 6-7 години.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети