| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 31, 2008 23:10 Заглавие: DAEWOO шаси CP-185 - проблем с тунера(може би) |
|
|
Буксата на тунера беше откачена, след свалянето на тунера (за по-лесно монтиране на буксата) , поставяне буксата на мястото й и качване на тунера обратно на шасито се наблюдава следното:
Ако телевизора се включи след като е седял поне минута изключен всичко е нормално , но ако се изключи и няколко секунди след това се вкючи тунера не се настройва (или поне така изглежда), а в менюто си върти честотите. При такова положение хваща лошо само една програма в 1-ви метров или нещо като смущение на различните канали все му е едно от 1 до колко канали има там. Преди свалянето на тунера не съм подавал сигнал за да видя какво е положението. Можете ли да ми помогнете дали става въпрос за тунер или да ме насочите къде да търся ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 01, 2008 0:33 Заглавие: |
|
|
| виж какво има на краката на тунера при търсене на програми и се опитай с думи прости да обясниш какво точно си правил при тези сваляния/слагания. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 01, 2008 1:44 Заглавие: |
|
|
Напреженията:
AGC - 4.5v
5v - 4.8v
SDA - 4.7v
SCL - 4.7v
33v - 33v
когато търси са с 1-2 десети по ниски
Какво съм правил:
Свалям тунера, запоявам буксата (средния извод на платката , външния на ламарините ), връщам тунера обратно и его резултата. |
|
|
 |
radoslavn Опитен потребител

Регистриран на: 12 Ное 2004 Мнения: 484 Местожителство: гр.Карнобат
|
Пуснато на: Нед Юни 01, 2008 17:03 Заглавие: |
|
|
огледайте да не сте си вкарали автогол при запояването на буксата? _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 01, 2008 17:19 Заглавие: |
|
|
| не ти ли минава през акъл,че може този дефект да е бил отпреди,и затова да са изкъртили буксата,от наместване |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 01, 2008 21:10 Заглавие: |
|
|
Ами минава ми през акъла и това щото не виждам кво може да съм му направил с едното запояване, обаче от преди от сега се трябва да се оправя, или остава варианта телевизора да се включва с чалъм и толкова
| radoslavn написа: | | огледайте да не сте си вкарали автогол при запояването на буксата? | какво точно имаш предвид ? |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 01, 2008 21:19 Заглавие: |
|
|
zapad е прав.Масова практика е да отлагат ремонта до последно,ръчкайки и ръгайки колкото сила имат.Отвори тунера и припой всичко съмнително(или всичко наред).Според мен си за тунер-варикапно работи,напрежения в норма,IF очевидно бачка,след като намира и спира на програма(макар и силно зашумена).Без смяна трудно ще се убедиш. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
|