Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем AKAI CT - G205D

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
plam65
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Чет Юни 05, 2008 8:55    Заглавие: Проблем AKAI CT - G205D Отговорете с цитат

Колеги този телевизор е ударен от гръмотевица и след обстоен преглед констатирах следните неизправности:
-изгорял стабилизатор 7805 за 5В ,захранващ паметта процесора .Най лошото е че по веригата за 5 волта има изгърмели пътечки.Около проца има 5 изгорели диода които са в комутациите около проца.Повреден чип секам декодер TDA8395P,избил транзистор Q208 който взема сигнал мисля AFT от проца.Диодите които са гръмнали са :D111,D112,D114,D206.Към момента съм констатирал тия повреди ,вероятно и проца CTV222S.PRC1 е изгърмял заедно с паметта 24C01 , а относно видеопроцесора засега немога да кажа TDA8362 S7.От нета намерих схемата на CT-G215 шаси CA2 ,ама констатирах доста различия както в елементната база така и в номерацията. Моля някой колега ако има точната схема на този модел да ми я прати на поща [email protected] .Усещам че доста ядове ме чакат с тоя телевизор но реших да се захвана все пак:-) ако имате и бинче за модела няма да се разсърдя да ми пратите понеже паметта също вероятно е изгърмяла.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Съб Юни 07, 2008 23:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Паметта се слага празна за този процесор.Запис не ти трябва.Но като гледам ремонта много ще набъбне като цена.TDA 8362 вероятно и тя е гръмнала Sad За съжаление схема на този модел нямам. Sad
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Юни 08, 2008 4:19    Заглавие: Отговорете с цитат

В фаилообменика като G215 я тегли ,но качеството е зле . Успех в начинанието .
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети