| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Technician Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 19, 2008 17:38 Заглавие: Prolux 14PRTI 02 - шаси PT92 - включва и изключва |
|
|
Значи първоначално му беше гръмнало захранването,смених интеграла,един диод и транзистора и захранването тръгна,обаче тв се включва и изключва през 4-5 секунди,като закача лампа на +B 110v
тв си тръгва нормално,сменил съм всички електролити в захранването и на 110v също.Диода BYV95C ми изглежда здрав. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 8:31 Заглавие: Re: Prolux 14PRTI 02 - шаси PT92 - включва и изключва |
|
|
| Technician написа: | .......,като закача лампа на +B 110v
тв си тръгва нормално,........ |
Това как да го разбираме ? Лампата като допълнителен товар ли се явява . Или искаш да кажеш, че захранването работи нормално когато е натоварено с лампа. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 8:36 Заглавие: |
|
|
| И аз имам въпрос,последователно на 110в ли го включваш или в паралел като товар ? |
|
|
 |
fonev_tv Опитен потребител

Регистриран на: 22 Мар 2006 Мнения: 742 Местожителство: СОФИЯ ул.Макгахан 11
|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 11:23 Заглавие: |
|
|
| Ако махнеш лампата сигурно ще заработи |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 11:38 Заглавие: |
|
|
| Откачам ТХО и вместо него включвам паралел кам маса лампа 60 вата,по този начин тв трагва да работи и не изключва,но закача ли тхо и започва да се тормози.Естествено като закача тхо махам лампата. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 12:14 Заглавие: |
|
|
Я вдигни базата на крайния транзистор на ТХО и да видим какво ще прави. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 12:31 Заглавие: |
|
|
| като я вдигна не тръгва изобщо стои си в дежурен режим |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 12:46 Заглавие: |
|
|
И така трябва да бъде.Но малко не ми е логично ,в момента на включването при откачена база трябва да вдигне за момент Б+.А стои на ст.бай защото има обратна връзка от колектора на крайния на тхо.Тук виждам друга особенност ,взимат 200в.за видеоусилвателите ,така че и натам трябва да се провери.Разкачай постепенно вторичните вериги на Тхо ,видеоусилвателите ,провери тхо,крайния на тхо,обратната връзка. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 12:59 Заглавие: |
|
|
| ок ще направя всичко както казваш,имам само един въпрос тхо как да ги разкачам вторичните със товар лампа ли и как се връзва ако е с лампа. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 20, 2008 13:39 Заглавие: |
|
|
Разкачи един по един последователно единия край на диодите излизащи от ТХО. При разкачане на поредния диод телевизора ако престане да се "тормози", то дефекта е в тази верига. Ако е дефектно ТХО-то, тази операция няма да се отрази на изключването. Разбира се, че лампа няма нужда да слагаш на +В.
Хубаво е преди да направиш всичко това да смениш кондензатора във веригата на колектора на крайния транзистор за ХО. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
|