|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tankovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 13:47 Заглавие: |
|
|
Купих си този модул за управление на 2 стъкла Venom.
http://topspeed.bg/product.php?iid=1239
От приложената схема за свързване (линка по долу) не ми трябва свързване към кабела YELLOW/WHITE към STARTER KILL RELAY.
http://topspeed.bg/album/a3f0c0e6a37c39cef02ac68f390897d9.jpg
Алармата ми има изход за управление на ел стъкла (-12 волта 0.500 мА OUTPUT който фактически е INPUT на YELLOW кабела на модула). Същевременно си имам блокиране на запалването от нея и нямам намерение да правя промени там.
Направих проби с модула с адаптер за 12 волта в къщи, като захраня и подам -12 волта на YELLOW кабела релетата щракват за малко и се връщат в нормално състояние, т.е. не задържат. Така по схемата като се включи алармата STARTER KILL RELAY прекъсва SOLENOID и колата не може да бъде запалена. Интересно защо обаче дават прекъсване на YELLOW кабела към STARTER KILL RELAY и използване на изхода от пина с YELLOW/WHITE кабела.
Дали при изключена аларма, на контакт, през намотката на релето не се връща + 12 волта на пина с YELLOW/WHITE кабела и да блокира действието на устройството когато сме в движение, май така е вероятно.
Дали пък не иска да закача товар на кабелите към моторите, за да задържи релетата ? Абе разсъждавам си сам
Ако някой е правил подобно нещо моля да разясни, да не си играя да отварям модула и да правя експерименти.
Последната промяна е направена от tankovbg на Пон Юни 30, 2008 14:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 30, 2008 14:57 Заглавие: |
|
|
Сложили са диод вътре м/у жълт и жълт/бял, затова требва да срежеш кабела на блокировката, а диод защо има е ясно.
Това е само в случай че нямаш изход за дигане на стъкла на алармата |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 9:19 Заглавие: |
|
|
Да всичко там е ясно, има диод пропуска от жълт/бял към жълт.
Но тази схема на свързване аз не искам да изпълнявам, тъй като вече имам изградена блокировка на стартера от алармата и не искам да режа и прекарвам два кабела към вратата.
Искам да използвам изхода на моята аларма за вдигане на стъклата ( при активиране се появява минус 12 волта, 0.500 А, с време на задръжка 30 сек.). В този случай ще прекарам само един кабел към шофьорската врата, където ще монтирам това устройство.
Въпросът беше, че при замасяване на пина с жълтия кабел релетата щракват за секунда и отпускат (не задържат).
На пина с жълто/белия кабел не подавам нищо.
Или с други думи как да свържа това устройство без да използвам жълто/белия кабел и веригата нататък към релето за блокаж на стартера. |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 10:12 Заглавие: |
|
|
| Вържи всичко в колата, а не на масата и ше стане. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 12:43 Заглавие: |
|
|
Отворих кутийката, видях и замерих всичко което ми трябва, ясно е свързването, нямам нужда от по-вече питания.
Темата може да бъде закрита.
Благодаря на отзовалите се. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|