|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 08, 2008 13:39 Заглавие: |
|
|
| Код: | | прецизна защита на двигателя при принудително спиране или претоварване до степен на спиране |
Лошото е че без защита по ток, постояннотоковия реверсивен
може да се скапе.Тази схема е колкото да има нещо.
При положение на съществуващо много слабо въртене при много силно натоварване схемата няма да изключи мотора, а той сам ще спре
след като попуши малко.
Но тази схема наистина действа при спиране на въртенето.
Но пък защитата по ток спира веднага, без да се интересува дали се върти или не, и мисля че пази по добре.(при реверсния се прави с
с два оптрона).Може да спорите много, но според мен токовата защита е по надеждна. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 08, 2008 13:45 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | но според мен токовата защита е по надеждна. |
Комбинатор това си е заложено в истинските управления,това е принципа.В този случай може и така,с това решение. |
|
|
 |
Комбинатор Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 08, 2008 13:56 Заглавие: |
|
|
ПЕТРОВ
Имаш много добри познания , поздравления. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 08, 2008 16:49 Заглавие: |
|
|
Благодаря
Ти също
И двамата сте напълно прави но се сетих да вметна още нещо
Подобна защита може да работи само на ниско инерционни двигатели с малък работен ток. Ако се приложи на двигателя на стартера примерно ще има страхотен ефект видим и не видим а двигателя на чистачките би удържал 10-30 цикъла.
Така че това е приложимо само за двигателчета които могат продължително време да издържат с спрян ротор и масата на ротора няма да разруши редуктора. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|