| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 19:31 Заглавие: Фиксация на намотки на говорители |
|
|
Някой знае ли с какво се фиксират (слепват) намотките на говорителите при навиване? Всъщност ми трябва за ВЧ траф с малко по особена конструкция. По възможност нещо което да не гори .. въпреки че това не е фатално.
Купешки силикон може ли да се използва във ВЧ траф (40-50 kHz)? _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 21:02 Заглавие: |
|
|
В твоя случай можеш да пробваш със хелмитекс, ако все още се продава. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 21:27 Заглавие: |
|
|
| Хелмитекса се продава по книжарниците за около левче тубичката, обаче стои еластичен след като стегне, дали ше свърши работа. |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 4:58 Заглавие: |
|
|
Един познат навиваше шпулите на ВГ върху тънко алуминиево фолио. Намотката я фиксираше обилно с каноконлит. Тъй като след таково залепване горният слой става грапав изшкурваше го с финна шкурка. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 7:04 Заглавие: |
|
|
| bobykafe написа: | | В твоя случай можеш да пробваш със хелмитекс, ако все още се продава. |
Моя грешка, имах предвид ХЕРМЕТИК - представлява тъмно лилава течност и се използваше за уплътнения, когато нямаше силикон, издържа на разтворители и температура. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 8:01 Заглавие: |
|
|
Може да пробваш и с някаква епоксидна смола, после няма развиване , ама нали тва ти е целта  |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 12:22 Заглавие: |
|
|
Недостатъка на каноконлита е че при загряване се размеква. ХЕРМЕТИК трябва да потърся. Вероятно някакъв вид смола май ще е най-добре. Надявах се някой да знае за някакъв вид достъпни смола или лепило предназначени специално за тази цел. Иначе мислех да пробвам с автобоя. Тя се изпича при 90-на °. Не знам само дали по-продължително нагряване няма да се прецака. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Милен Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 14:23 Заглавие: |
|
|
| Херметик не знам да ли се предлага вече, пробвай с епоксидна смола например масово разпространената Poxipol. |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 17:36 Заглавие: |
|
|
Нитроцелулозен лак. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 18:58 Заглавие: |
|
|
Наи добре е със епоксидна смола.Втвърдява достатъчно бавно и можеш да навиваш докато е мека.скороста на втвърдяване зависи от количеството втвърдител , колкото помалко слагаш толкова по бавно втвърдява.Втвърдитея е маравчена киселина.а смола може да намериш от някой стар лодкаджия или от стар електротехник. Токаджиите навремето заливаха муфите със смола _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
|
 |
|