Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Обучение на дистанционни за авто аларми БСМ

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gsimania
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 11:49    Заглавие: Обучение на дистанционни за авто аларми БСМ Отговорете с цитат

Проблема ми е следния.Аз съм ключар и правя също дубликати на дистанционни за авто аларми.Но има проблем с алармите на БСМ.Те са динамичен код и не мога да обуча ново дистанционно към такава аларма.Знам как се вкарва алармата в режим"обучаване на ново дистанционно".Мога да настроя Mhz на същата честота.Дистанционното което искам да обуча също е с динамичен код.Но самото програмиране не става.На кокво се дължи това?Ако е от значение какво пише на процесора на оригиналите дистанционни на БСМ е това HCS200.
Ако някой може да помогне ще му бъда благодарен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 13:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Следващия път няма да ти коригирам заглавието. Това БСМ на кирилица ли трябва да бъде?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
gsimania
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 14:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Филипов написа:
Следващия път няма да ти коригирам заглавието. Това БСМ на кирилица ли трябва да бъде?

Да на кирилица трябва да е.

Последната промяна е направена от gsimania на Вто Юли 29, 2008 15:04; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 17:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто няма как да стане със скачащият код!Това се прави от производителя.BSM е българска фирма и не виждам какъв е проблемът дистанционните да се вземат от тях Question Exclamation

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 29, 2008 18:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бях чувал някой да прави дубликати на скачащия код все още... но може и да сте започнали вече Laughing

BSM имат няколко ключа за HCS200/300.. Мисля, че няма никакъв проблем да си купиш ново дистанционно ако знаеш честотата му и с кой ключ точно е. Ако не ти е известен ключа трябва да имаш поне едно работещо на което да се види версията на ключа.

Всеки производител си има собствен ключ.. и от време на време ги сменят. Иначе всяко дистанционно щеше да се обучава към всяка аларма.
gsimania
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 9:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш ли да ми обясниш повече за тоя ключ?

Модерирано от RC
За отговор се ползва този бутон, а не
Върнете се в началото
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 13:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Подробности за ключа в HCS200/300 можеш да прочетеш в Datasheet-а. Трябва да се поровиш и в сайта на Microchip.
Може и в български сайтове да има инфо..

Въпроса се дискутира и тука: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=32110

П.П. Няма как да получиш информация за ключа на които и да е пройзводител. Фирмена тайна са!
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Юли 30, 2008 19:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами с две приказки-аз произвеждам алармите и влагам своя ключ във алгоритъма на скачащият код.Естествено че няма да ти го дам,защото ще предам клиентите си Exclamation Не е ли просто,а Question И далаверата спира до тук.Остават монтажнците,които могат да вкарат допълнителни трансмитери във всяка монтирана система,но тук въпросът опира до тяхната съвест.И до въпросът кога ще се издънят и ще ги издънят.Много ми е интересно какъв е проблемът да се закупят трансмитери от BSN и да се предлагат на мераклиите да имат повечко бройки Question Или сега нещата почват да светят Question

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
gsimania
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 01, 2008 8:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Ами с две приказки-аз произвеждам алармите и влагам своя ключ във алгоритъма на скачащият код.Естествено че няма да ти го дам,защото ще предам клиентите си Exclamation Не е ли просто,а Question И далаверата спира до тук.Остават монтажнците,които могат да вкарат допълнителни трансмитери във всяка монтирана система,но тук въпросът опира до тяхната съвест.И до въпросът кога ще се издънят и ще ги издънят.Много ми е интересно какъв е проблемът да се закупят трансмитери от BSN и да се предлагат на мераклиите да имат повечко бройки Question Или сега нещата почват да светят Question

Какво значи да предадеш клинетите си?Щом алармата е с динамичен код то нови дистанционни се обучават на нея при наличието на работещо дистанционно.Така че аз нещо не мога да схавана за тоя ключ.Кажи моля те защото явно съм се събудил тъп.Както казах аз съм ключар.Правя тези сгъваемите ключове които са производставо разбира се Китай.Та проблема ми е с тях.Техните процесори са ATMEL.Има ли начин да се препряват нещо?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети