| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gsimania Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 11:49 Заглавие: Обучение на дистанционни за авто аларми БСМ |
|
|
Проблема ми е следния.Аз съм ключар и правя също дубликати на дистанционни за авто аларми.Но има проблем с алармите на БСМ.Те са динамичен код и не мога да обуча ново дистанционно към такава аларма.Знам как се вкарва алармата в режим"обучаване на ново дистанционно".Мога да настроя Mhz на същата честота.Дистанционното което искам да обуча също е с динамичен код.Но самото програмиране не става.На кокво се дължи това?Ако е от значение какво пише на процесора на оригиналите дистанционни на БСМ е това HCS200.
Ако някой може да помогне ще му бъда благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
gsimania Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 14:26 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Следващия път няма да ти коригирам заглавието. Това БСМ на кирилица ли трябва да бъде? |
Да на кирилица трябва да е.
Последната промяна е направена от gsimania на Вто Юли 29, 2008 15:04; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 17:56 Заглавие: |
|
|
Просто няма как да стане със скачащият код!Това се прави от производителя.BSM е българска фирма и не виждам какъв е проблемът дистанционните да се вземат от тях  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 18:17 Заглавие: |
|
|
Не бях чувал някой да прави дубликати на скачащия код все още... но може и да сте започнали вече
BSM имат няколко ключа за HCS200/300.. Мисля, че няма никакъв проблем да си купиш ново дистанционно ако знаеш честотата му и с кой ключ точно е. Ако не ти е известен ключа трябва да имаш поне едно работещо на което да се види версията на ключа.
Всеки производител си има собствен ключ.. и от време на време ги сменят. Иначе всяко дистанционно щеше да се обучава към всяка аларма. _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
gsimania Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 9:14 Заглавие: |
|
|
Можеш ли да ми обясниш повече за тоя ключ?
Модерирано от RC
За отговор се ползва този бутон, а не  |
|
|
 |
Nimi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 13:17 Заглавие: |
|
|
Подробности за ключа в HCS200/300 можеш да прочетеш в Datasheet-а. Трябва да се поровиш и в сайта на Microchip.
Може и в български сайтове да има инфо..
Въпроса се дискутира и тука: http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=32110
П.П. Няма как да получиш информация за ключа на които и да е пройзводител. Фирмена тайна са! _________________ Алармени системи, Видеонаблюдение и контрол на достъпа. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 30, 2008 19:18 Заглавие: |
|
|
Ами с две приказки-аз произвеждам алармите и влагам своя ключ във алгоритъма на скачащият код.Естествено че няма да ти го дам,защото ще предам клиентите си Не е ли просто,а И далаверата спира до тук.Остават монтажнците,които могат да вкарат допълнителни трансмитери във всяка монтирана система,но тук въпросът опира до тяхната съвест.И до въпросът кога ще се издънят и ще ги издънят.Много ми е интересно какъв е проблемът да се закупят трансмитери от BSN и да се предлагат на мераклиите да имат повечко бройки Или сега нещата почват да светят  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
gsimania Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 01, 2008 8:08 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | Ами с две приказки-аз произвеждам алармите и влагам своя ключ във алгоритъма на скачащият код.Естествено че няма да ти го дам,защото ще предам клиентите си Не е ли просто,а И далаверата спира до тук.Остават монтажнците,които могат да вкарат допълнителни трансмитери във всяка монтирана система,но тук въпросът опира до тяхната съвест.И до въпросът кога ще се издънят и ще ги издънят.Много ми е интересно какъв е проблемът да се закупят трансмитери от BSN и да се предлагат на мераклиите да имат повечко бройки Или сега нещата почват да светят  |
Какво значи да предадеш клинетите си?Щом алармата е с динамичен код то нови дистанционни се обучават на нея при наличието на работещо дистанционно.Така че аз нещо не мога да схавана за тоя ключ.Кажи моля те защото явно съм се събудил тъп.Както казах аз съм ключар.Правя тези сгъваемите ключове които са производставо разбира се Китай.Та проблема ми е с тях.Техните процесори са ATMEL.Има ли начин да се препряват нещо? |
|
|
 |
|