|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 17:58 Заглавие: |
|
|
По спомени алтернатора изисква 1500-2000 оборота за да работи нормално В тези филмчета не се виждат такива обороти по мое мнение не повече 500-600 е, няма как да стане  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 08, 2008 23:11 Заглавие: |
|
|
| Може би редукцията трябва да се увеличи като гледам между 1/2 и 1/3 но явно не е достатъчно тъй като бидоните се въртят около 1.5 оборота за сек. това е 100 за мин. като се сложи и редукцията стават около 300 и това е без товар.Но като гледам повърхността на бидоните която се обдухва от вятъра е около 0.5 кв.м. което не е малко но като мощност дали е достатъчно? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 14:14 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | До колкото си спомням мултицета показваше напрежение... | На мултицета се вижда напрежение което достига над 13 волта,но не повече,алтернатора на празен хода дава около 30.Но няма да спорим за това,харесва ми защото е крайно лесно за изпълнение.Не е като ротор с перки,който я проработи я не а и нзправата му с подръчни средства е почти невъзможно.Този даже сее улял със зъбната предавка.Много по лесно се стругова ремъчна шайба,а в магазините за авточасти има ремъци колкото искаме.Във всяка 100 годишна "Перла" има голяма ремъчна шайба,а алтернаторите обичайно си имат такива мъничка.Това може да се сглоби и от метални варели с елементарни тръбно-прътови лагеруващи стойки.Могат да се сложат 4-5 на една рамка и да се получи доста мощно съоръжение....е и шумно де,ама тия устройства са си обичайно шумни.Иначе аз съм фен на вертикалния ротор с платна които си обръщат посоката и някой ден живот и здраве ще спретна едно такова...
http://ru.youtube.com/watch?v=IX27qvPlHsI&feature=related |
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 17:10 Заглавие: |
|
|
| За електриките няма какво да говорим там има доста мнения и решения.Не знам къде е сложен този вертикален ротор но е доста голям.Явно някъде където има слаб вятър. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|