Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

пералня Wirlpool FL-5085 казана се клати
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DarthMaul
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 14, 2008 17:47    Заглавие: пералня Wirlpool FL-5085 казана се клати Отговорете с цитат

Купих тази пералня преди около година като четох препоръки от един друг форум. Дори беше последна бройка, но държах на модела. Инсталирах я свалих един болт и един дълъг лост отдолу дето са за транспортиране и почна да пере. От няколко месеца има следния проблем - когато изхвърля водата някъде преди центруфугиране казана се клати много и утря в страничните капаци. От това шума е силен и пералнята се поразхожда. Иначе си пере, при цетруфугиране го няма тропането и разхождането, ползвам я редовно, но що така тропа? Някой може ли да предположи по тея данни какъв е проблема?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Сеп 14, 2008 17:58    Заглавие: Отговорете с цитат

По "тия" данни,може и тук:
http://www.tehcomservis.com/forum/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Danev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: България

МнениеПуснато на: Нед Сеп 14, 2008 18:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Нищо освен двигателя не може да клати така водосъдържателя Smile Отвори задния капак и я виж какво прави.Като изхвърля водата също трябва да върти последователно в двете посоки Very Happy
Върнете се в началото
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Сеп 14, 2008 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

DarthMaul
да си чувал за гаранционно обслужване на уредите след като е закупена само преди около 1 година . Вероятно има дефект около окачването на казана и затова тръгва да простира .,
DarthMaul
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Сеп 14, 2008 22:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за всички отзовали се, не очаквах толкова бързо отговори по проблема след като в друг форум за 1 седмица никой не ми отговори. Да, първо ще опитам да се свържа със сервиза да видя верно ли има такова нещо като гаранционно обслужване. Само лоши неща съм чувал по този повод и за това реших, че е добре предварително да се запозная малко с проблема. Качих снимка на пералнята в действие в момента преди да тропа и малко филмче по време на тропането.
http://www.bgshare.com/369567/100_6661.JPG
http://www.bgshare.com/369566/100_6662.MOV
Установил съм, че колкото по-малко дрехи има повече е тропането. Не съм сигурен за друга зависимост - колкото повече са оборотите на центруфугата повече и тропа въпреки, че самото тропане не е по време на центуфуга а преди нея. Едва ли ще свалям капака и да пускам пералнята - не разбирам как точно да пускам и какво да гледам, първо ще опитам с гаранционния сервиз.
Върнете се в началото
dobrin_67
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: БУРГАС

МнениеПуснато на: Пон Сеп 15, 2008 8:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Не можах да отворя клипчето но да ти кажа какъв беше случая при мен. Това което описваш беше се получило и при мен. На центрофуга добре, на пране добре,но като започне да изхвърля тресе. След малко разсъждения пред пералнята и чашката Wink отворих филтъра отпред и с малко зор извадих 20стотитнки от турбината на водната помпа. След това аз се заех само с чашката, а жената с пералнята, която вече си работеше нормално Laughing
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 15, 2008 9:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз го видях и чух, много странно чукане, наистина. Най-добре в сервиз.
Върнете се в началото
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пон Сеп 15, 2008 17:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Това най-вероятно е помпата. Или има дефект в нея, или някакъв предмет. Предполагам започва да трака не в началото на изпомпването, а когато свърши водата в казана и започне да върти на сухо. Като почне да центрофугира се стича вода от дрехите и тракането спира.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 15, 2008 17:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Като че ли не е от помпата, доколкото мога да съдя от моя скромен опит с перални, чука яко, все едно с чук по казана. Качил съм го тук клипа, отваря се с Quick Time. На страницата има линк към плеъра, за който го няма. http://smeshen.com/content/peralna

Последната промяна е направена от pamporov на Пон Сеп 15, 2008 17:55; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
old4
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Сеп 15, 2008 17:51    Заглавие: Отговорете с цитат

А примерно изтървало амортисьорче Wink ама ви се чудя той човека няма никакво намерение да я отваря Confused и без това си е в гаранция Wink .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети