| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
X_NRG Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 18:31 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | | ти ще я мъкнеш,няма да я мъкна аз... |
Именно - значи се предполага, че съм преценил дали мога да нося или не. Не съм целял да те обидя - съжалявам ако си засегнат.
| After_Dark написа: | Сега ми хрумна - що не пробваш с говорители от тв ? - малки са и вдигат врява  |
Звучи добре, но за съжаление нямам телевизор за разглобяване. Ще ми препоръчаш ли модел подобен високоговорител както и от къде мога да купя/поръчам? Мерси.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 18:56 Заглавие: |
|
|
| X_NRG написа: | Ще ми препоръчаш ли модел подобен високоговорител както и от къде мога да купя/поръчам? Мерси.  |
За подобни говорители най-добре наобиколи по сервизите. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 20:08 Заглавие: |
|
|
И така стигнахме до извода, че при теб е важно колко ще свири раницата, а не колко ще тежи. В този случай може да се зададат следните въпроси:
1. Колко време трябва да може да свири?
2. Колко силно?
3.Какво е все пак максималното приемливо тегло на раницата?
4. До каква сума си готов да инвестираш в този проект?
От първите два отговора зависи теглото на захранващия елемент /акумулатор/ който ще е една голяма част от теглото, като по този начин ще сравниш с третия, и ще намериш приемлив вариант, който ще бъде коригиран с четвъртия... _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 21:20 Заглавие: |
|
|
Автономното захранване би трябвало да те насочи към усилвател с голямо КПД (разбирай клас D, например за 12V за кола) + 2 широколентови говорителя с голяма чувствителност и подходящи кутии (разбирай къси хорни).
Последната промяна е направена от ststefanov на Пет Окт 03, 2008 21:22; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
X_NRG Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 21:21 Заглавие: |
|
|
1. Няколко часа (3-4-5) поне на средно ниво на звука.
2. Като децибели не мога да кажа, но колкото увеличен телевизор да кажем (не много увеличен).
3. До 3-4 кила. 5 максимум.
4. Мисля си 50-60-70лв, но може и до 100 да стигна, ако реша, че си заслужава.
Коригирал съм ти поста-запознай се с правилата на форума и с кой бутон се отговаря |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 21:32 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | До 3-4 кила. 5 максимум. |
Само да вмъкна,единия акумулатор е с тегло 2,5кг  |
|
|
 |
mitcd Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 03, 2008 22:17 Заглавие: |
|
|
| Не виждам до има проблем.Значи за говорители е добре да са в кутия(свирят по добре особено за басите).Избери си някакви качествени ,но имай в предвид че трябва да се съобразят ватовете на говорителите, с ватовете на усилвателя.Колкото е по мощен усилвателя толкова пък ще са и големи акумулаторите.Но как ще се оправиш като нямаш опит(сам го каза).По добре ползвай готови за компютър.Някак си ще им намериш място.Само трябва да им изкараш кабелите + и – към акумулатора.Като избереш някакви ще ни ги снимаш и ще ти кажем какви акумулатори ще са ти нужни и как да ги вържеш. |
|
|
 |
X_NRG Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 0:20 Заглавие: |
|
|
За високоговорителите сега гледам, но искам да попитам дали средночестотни ще свършат работа, за да се чува ясно и добре и също колко ватови ще са достатъчни?
П.П. [url=http://eshop.bg/eshop3/index.php?url=/eshop3/phps/addord.php&get_vars=1310631*grp&get_keys=myid*comefrom]Тези[/url] мъничките дали ще свършат някаква работа за отпред върху презрамките? |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 6:19 Заглавие: |
|
|
Потърси из магазините нещо такова или по-малки
 |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 04, 2008 7:22 Заглавие: |
|
|
Аз мисля,че няма по подходящо за захранване батерия от лап топ.Другото:защо трябва да съсредоточаваш звука в два говорителя.Може да наслагаш много малки говорители пак от лаптоп или LCD монитор по цялата раница и по презрамките и където искаш.Само че инвестицията трябва да е малко по сериозна.Освен това може да сложиш тук там и по някой свето диод да святка. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|