Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с монитор CTX- LG,Philips

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Shterev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 11:26    Заглавие: Проблем с монитор CTX- LG,Philips Отговорете с цитат

Здравейте на всички! Проблема е следния:
Лампичката на копчето за включване/изключване мига постоянно и се чува едно цъкане.Картина естествено няма.Когато се развали , беше в процес на работа, нормални настройки, като последно е дал екран на бели и черни ивици. Отварях го ,проверявах за изгорели кондензатори и слаби спойки, но не намерих. Забелязах , на едното реле ,че тока не е с едно и също напрежение, т.е. уреда показваше стойност , която се покачваше и намалява(в цикъл), дали е нормално това? Ако може насока , кое да проверя дали е изправно?

п.с. кинескопа е на LG,Philips.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 11:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Arrow в сервиз Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Вместо да ми даваш подобни квалификации на лични:
Shterev написа:
е защо в сервиз? Аз ако исках да го нося в сервиз щях да го занеса.Не всичко води до майстор в сервиз, да ми кажат а изгорялоти е захранването купи си ново, копувам ново,ок.След време пробвам захранването, ами то си работи няма грешка(още не е показало проблем).На такива сервизи , да си е.... м.....а!! Сигурен съм ,че няма да направиш нищо по-въпроса да ми върнеш темата.Ама така е все пак сме българи и трябва да се тъпчем един друг.
щеше да е значително по-добре ако се беше запознал с правилата как се пуска такава тема - какво трябва да съдържа!
С това което си написал в поста по нищо не личи, че си в състояние да се справиш с проблема!
Просто нямаш основни познания след като за теб светодиода е лампичка и термините с които боравиш са -
Цитат:
цъкане...изгорели кондензатори...слаби спойки...тока не е с едно и също напрежение
и т.н.
И не виждам кое е некоректното в това, че съм ти преместил темата тук заради това, че ти не се съобразяваш с правилата на форума.
Другото ще го оставя без коментар.

Edit 12.10.2008
Явно нищо не си рабрал след като продължаваш с подобни писания на РМ:
Shterev написа:
Това че не използвам точнята терминологя не означава ,че не зан мкое е светодиод и кое е не е. Ами ако сега се уча? Трябва да ви благодаря за убитото желание ли? За сервизите казах, всички са мошенници! Просто исках насока , не да ми се казва теди си кои кондензатор ,еди си колко микрофарада еди си каде на схемата го смени и ще се оправи!Само насока, замери това и това , ако не това и това. Кое не ми е по правиалта? Толкова глупави постове има. Къде са тези правила за подфорума????? Ето ви един пример: http://web-tourist.net/forum/viewforum.php?f=6 , малко се поучете . И това го казвам от гледна точка не за да се заяждам , а защото съм специалист в уеб( било то дизайн, програмиране или нещо друго, това е моята професия, но не означава че съм с две леви ръце). Каква е тази търсачка Search forums: , оправете си форума , после ми говорете ,че не съм ви изглеждал на неразбиращ. Какви са тези бутони new topic ? Си гурно съм ви засегнал и като поредния комплекссар ще ме баннете , ама не ми пука , не ми пука за хора който се правят на " кой съм аз като съм модератор" и гледат да унижават хората покрай тях. Нямам думи,затова малдите хора като мен ще бягат пт България , а циганите ще имат привилегии повече от един българин.

Никой не отрича и не се съмнява в твоите възможности и способности в сферата в която се занимаваш.

Последната промяна е направена от RC на Нед Окт 12, 2008 14:37; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Окт 10, 2008 14:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Коментирането на действията на модератори е недопустимо.
Темата получава катинар,а монитора да отива на сервиз-при някой който има някакви поне елементарни познания по електроника и "откъде и как аджеба върви тока".Въпросния потребител нито с тая нито с предната си тема е показал някакви подобни познания,така че...
Форума е за да се помогне на някой който има някакви познания,но не му стига малко за да си свърши работа и да си реши проблема.Но форума определено не е за начално обучение,да се учим на закона на Ом,"лампички","слаби спойки","токове с напрежения" и прочие...
За подобни неща си има книги,учебници,техникуми,енцикопедии,википедии и прочие...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети