| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 19, 2008 23:48 Заглавие: |
|
|
| Според мен Филипов ти е дал добър съвет,но тъй като не си споменал какъв тип е мрежата и в какво състояние е,къде се намира таблото,и др.подробности,по-добре е да дадеш някой лев на компетентни хора да се прегледа цялата мрежа вкл.и всички връзки до вас за да се реши истинския проблем вместо да си хвърляш парите за техника която не се знае колко ще ти свърши работа! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 0:13 Заглавие: |
|
|
Имаше някакви стабилизатори които са с няколко вторични намотки и според това дали напрежението е по-ниско или по-високо се щракат съответните намотки с релета.Струва ми се,че принципа е същия с малко променена конструкция.
Това би могло да върши работа при условие,че напрежението е по-ниско или по-високо по принцип.Тук няма да свърши работа.
Иначе един познат ми беше споменал,че в сградата на подстанцията до нашия квартал в която имало и квартири хората имали проблем с пълната липса на ток в период на месец-два . _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 2:39 Заглавие: |
|
|
| Това със стъпковите мотори ми се струва пълна дивотия. Колко време ще изкара хърца-пърца напред-назад, а и през тази графитна четка на плъзгача колко ток ще мине? Направи си сметка, за кои консуматори напрежението е критично, за да сметнеш по-точно необходимата ти мощност и да подбереш подходящия стабилизатор. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 17:38 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Направи си сметка, за кои консуматори напрежението е критично, |
Ами то е ясно | Цитат: | | а вечер като има повече натоварване булсаткома ми спира. | ,и му го писах още в първия пост -импулсно за Булсаткома и толкова. |
|
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 21:56 Заглавие: |
|
|
и аз да добавя-да си смени крушките с енергоспестяващи
или поне една за проба дали ще има ЕФЕКТ |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 22:25 Заглавие: |
|
|
Аз оставам твърд привърженик на принципа "да се стабилизира само там, където е нужно"
За пример мога да дам как се прави това в индустриални условия - някои офиси клас А (ама истински клас А) и разни лаборатории.
Опроводяват се отделни кръгове за 'нормален' и 'стабилизиран / защитен с UPS' токовете. На стената се слагат отделни контакти. Конвенцията е 'защитените' контакти да са с червена пластмасова капачка.
А за онези устройства, пак казвам - не може траф с диаметър 15-20 сантиметра да прехвърли - камо ли да стабилизира! - 5 киловата мощност. А по въпроса 'може би стабилизира само част от напрежението' -- то хубаво ама не знам как ще стане да стабилизира 'само част от тока'  |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 20, 2008 23:18 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Измери колко волта е между нулата в контакта и земя, например тръбата на чешмата. Ако е > 2V трябва да туриш поне 2 хубави земни на таблото... |
Ако "ония", обаче не си оправят нулата в трафопоста може да се получат и фойерврги за празниците. Лично съм участвал в гасене и възстановяване на изгоряло табло с идеално заземление, а причината за пожара беше че земното въже (35кв.) беше се зачервило понеже нулата от трафа изцяло липсваше и едно цяло село беше останало на хубавото земно. |
|
|
 |
|