| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rumen Rusev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 18:32 Заглавие: |
|
|
| Най лесния начин е да развиеш няколко намотки от вторичната на трафа.Като го гледам на снимката ще може и без да вадиш ламелите. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 18:47 Заглавие: |
|
|
Стига да не се окаже, че променливите от по "22" са две, а освен тях като гледам май има и още една 6 волтова
Та не е много ясно коя е отгоре. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 19:26 Заглавие: |
|
|
| RC написа: |
Та не е много ясно коя е отгоре. |
Един известен мислител на човечеството - Мърфи - е постановил коя от двете ще е отгоре
Но сериозно - при положение че на изхода има поне две напрежения (по 22в), независимо дали са с две отделни намотки или със средна точка, все едната ще е най-отгоре. С други думи няма да стане с частично развиване, а с пренавиване, поне от средата
Аз бих направил онова нещо с ценера и 2N3055. Ако щете и като образователно упражнение  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 19:36 Заглавие: |
|
|
Аз пък не бих пипал трансформатора и ще направя крайно стъпало като за него. Тия респромски измислици не си заслужават тормоза. Пък и качеството им е . . . Това ако си падам мазохист и ТНТМ.
За доста по-малко пари може да се купи фабричен работещ усилвател с кутия и дизайн. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
maddoktor Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 22:51 Заглавие: |
|
|
правилно те посъветва zmeios
трябва да разглобиш трафа - но преди това запомни какво напрежение имаш на вторичната когато не е свързан към изправителната група ( мериш с позиция Променливо напрежение )
1: започваш да развиваш и запомняш колко намотки са навити до средната точка
2: запомняш колко намотки са и ги делиш на напрежението
така ще знаеш съотношение НАМОТКА / ВОЛТ
примерно падат ти се 2 намотки / волт
така разликата която е напрежението преди и след операцията умножаваш по 2 - > и знаеш колко намотки трябва да са .
за по-лесно и по-точно направи следното
http://www.bistra99.com/close_bg.php?image=images/small9_view.jpg
раздели макарата на две - както се вижда от снимката
навиваш едната намотка и маркираш Начало и Край , в същата посока навиваш и другата намотка и маркираш Начало и Край
свързваш края на едната намотка -> с началото на другата .
по този начин - ако след време ти се наложи да промениш напрежението в някаква малка степен ще ти е по-лесно , А и щях да забравя
така ще си балансираш много точно двете напрежения . |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 01, 2008 22:58 Заглавие: |
|
|
Айдеее, относохме плувката.
Мисля, че в "Общи ...." ще е по-подходящото място за продължаване на лакърдиите. |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 03, 2008 10:55 Заглавие: |
|
|
Не знам що за мазохизъм е това да да пренамотваш траф !!! Това е последния вариант който би трябвало да хрумне на човек.Още повече че схемата не е кой знае какво, а нов траф а нея няма да е кой знае колко пари. Това ми се струва схема на ТДА2020 или подобна т.е. 20Вт са достатъчни за траф. това означава под 20лв разходи за траф _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
LinuX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 04, 2008 21:44 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Аз пък не бих пипал трансформатора и ще направя крайно стъпало като за него. Тия респромски измислици не си заслужават тормоза. Пък и качеството им е . . . |
Точно това правя и трафа е планиран за новото стъпало /DOGC/
Просто исках да го чуя TDA2020 как ще звучи с по-мощен траф.
Но както и да е, стъпалата са почти готови  |
|
|
 |
|