Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Домофон
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 24, 2008 16:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, донякъде, но "Муфон" са метални табла, с метални бутони, метална основа и метална решетка. Единствено може да счупи плексигласа с имената, но доста ще се поназори, защото вибрира при натискане-отвътре не е фиксиран твърдо, а с планки, които поддават. Освен това е със специален ключ за завиване на таблото-не инбус, а техен модел. Когато предпазната решетка се постави с поп-нитове, просто е мнооого трудно да се счупи таблото с подръчни средства. Трябва да тръгне с чук и дрелка...
Досега съм ги слагал изключително на места, където са потрошени старите табла и до момента никой не е проявил желание да чупи точно тези... Грознички са малко, според мен, но пък работят...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Дек 06, 2008 23:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Къде в София може да се купи този "Муфон"?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Дек 07, 2008 1:16    Заглавие: Домофон Отговорете с цитат

http://www.golmar.es/ Виж този сайт.Аз работех с тази марка почти година в Гърция и нямаше никакви проблеми.Имат всякакви опций-с камери,без камери,от 4-164 абоната и какво ли не още.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 07, 2008 7:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Веско ,извинявай за спама ,ама с тези цени само за Гърция са тези работи ,че и за там не е сигурно ! Една бутониера с 8 бутона и разговорна част -380 Евро !
Върнете се в началото
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 07, 2008 8:18    Заглавие: Re: Домофон Отговорете с цитат

wesko dilow, Гледах ги в един магазин на "Пиротска" - афиф работа, много кабели за нищо работа. А са и много нежни, и с едни пластмаси, дето като ги огрее лятното слънце и са готови за смяна, бутоните са с калпави контакти, домофоните звънят тихо - с една дума, не ми харесаха нито на пръв, нито на втори поглед.
Търся здрава конструкция, направена с материали, които да са устойчиви на атмосферни влияния.

Та отново на въпроса: кави са тези "Муфон", мога ли да ги видя на някакъв сайт и продават ли се в София.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Дек 07, 2008 12:25    Заглавие: Домофон Отговорете с цитат

Съжалявам,че моето предложение не е ефективно за бандитската ни държава,но нали все пак колегата трябва да бъде информиран,а това,че ние сме бедна държава е друго нещо.Гърците казваха:Богати сме,щото не сме имали комунизъм и там не се краде и чупи,а тази фирма е много разпространена при тях и не са чак толкова жиците и недостатъците,дори и температурите там са по-високи,но от мен толкова,в тази област.Само исках да помогна с нещо повече.
Върнете се в началото
Minkov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 07, 2008 15:38    Заглавие: Re: Домофон Отговорете с цитат

wesko dilow написа:
..... но от мен толкова,в тази област.Само исках да помогна с нещо повече.

Благодаря все пак, вижда се, че имаш желание да помогнеш Smile, ама аз, като съм претенции ... Smile .
Върнете се в началото
nophelet
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Дек 07, 2008 22:38    Заглавие: Re: Домофон Отговорете с цитат

Вижте и тези системи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 08, 2008 11:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Вече съм пускал някъде във форума. Най-близкият поне на мен познат дистрибутор е белградският "ТЕХ-ТЕЛ". Ако решиш да се обадиш търсиш:
" Мифон интерфонски систем: Централну йединицу, тастатура са округлим металним тастерима-старог модела, защитну решетку, држач тастатуре и слушалице "класик".

Тел:00381/11/322-97-03

Тук можеш да видиш въпросните домофони:

http://www.teh-tel.co.rs/audio-interfoni-sistemi-za-zgrade.php

Освен с името "Мифон", системите са познати още и като "Урмет".

За тази част от клавиатурата, която е с микрофон и говорител, максимално можеш да имаш 6 бутона(от 1 до 6). Останалите са с по 10, като основите са за една, две или три клавиатури, според това колко бутона ти трябват. За повече бутони се добавят основи. Централната единица е предвидена за до 100 домофона. За тази система има още два вида слушалки, освен "Класик", но тези ти ги препоръчвам, защото красивите "Елегант" с магнитно придържане на слушалката са с малък прекъсвач и при невнимателно затваряне слушалката остава да работи, така че цялата улица да слуша какво си говорите вкъщи.

Особеност на системата: Препоръчва се всички слушалки да са еднакъв тип (не примерно смесено "Спарк", "Класик" или "Елегант"), защото централната единица(в сайта е дадена като "електронски склоп") се настройва по слушалките и в една ще има микрофония, а другата няма да се чува добре.
Върнете се в началото
omrona
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Pleven

МнениеПуснато на: Пет Дек 19, 2008 14:15    Заглавие: благодаря Отговорете с цитат

благодаря на всички които взеха участие в форума. Взех решение - задоволително е като цена и качество.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети